DF er den nye midte

i Topnyheder af

Det virker som om, at Venstre er helt sådan rundforvirret for tiden. Som om, at man ikke ved hvad det er der sker.

Her er forklaringen.

Midten i dansk politik er skiftet fra Radikale Venstre til DF.

Da man fra Venstres side har forsøgt sig med, at se Radikale Venstre som midten og skabe alliancer henimod Radikale Venstre, så har Socialdemokratiet kunne løbe med alle pointene på midten, som er DF.

Hvis Venstre skal i form igen, så skal de ind på midten, og det vil sige skabe nogle fornuftige samarbejdsrelationer til DF.

Her er det så at tingene for alvor bliver svære. For for det første, så har Venstre lige været på vej henimod RV, og har kastet vrag på DF, og for det andet er DF blevet langt, langt, langt stærkere positioneret end før i tiden.

Det betyder, at DF kan tage sig langt dyrere betalt for at give støtte og support til en midtersøgende regering, ligesom RV kunne i gamle dage.

Tag min personlige eksempel. I gamle dage kunne Venstre nøjes med at love mig guld og grønne skove, men når så der skulle leveres, så kunne de trække sig i sidste øjeblik. Det kender jeg kun alt for godt, der blev aldrig leveret til mig, det var bare lokkemad.

Nu med S. så var det første de gjorde, at skabe et solidt økonomisk fundament under min situation og give mig licens til en lokaltv station. Det kan godt være, at det er meget billigt sluppet med al den positive fremdrift jeg har skabt for S; støttet Tesfaye, skabt reelle klimaløsninger, hjulpet S. i forhold til mink osv. Men det er trods alt langt mere end Venstre NOGENSINDE har gidet at give mig.

På samme vis er DFs mærkesager, specielt migration noget som S. rent faktisk virkelig forsøger, af egen drift at levere på. Det er svært, og det er små skridt, men de forsøger ud fra egen motivation. Det var heller aldrig sket med Venstre, der var det DF der skubbede på, og Venstre som kvitterede.

Med andre ord, S. leverer på DFs mærkesager, og vælgerne og DF kvitterer med opbakning. Ja, jeg ved, at der er opstået nogle nye mærkesager som kritik af Covid 19 processen i det borgerlige som DF ikke har haft mulighed for at påvirke med. Men de klassiske DF synspunkter er centrale for S. og S. virker til at kunne fastholde magten med de synspunkter. Ja selv RV siger nu at antallet har en betydning, det er faktisk store sager, og giver S. en historisk mulighed på at handle her, og det vinder S. stort på.

Så hvis Venstre skal videre og skabe opbakning igen, ja, så skal Venstre erkende at midten har ændret sig. Ja, jeg kan i hvert fald sige, at jeg er HELT færdig med at blive lovet guld og grønne skove af Venstre, jeg får rent faktisk en form for anerkendelse for mit arbejde hos S. så hvorfor i alverden skulle jeg så skifte til Venstre som aldrig har leveret andet end løfter.

Det er dette dilemma Venstres ledelse skal finde ud af at løse.

Men lige nu har jeg det mere end fint hos S. og det ændrer sig ikke så længe, at jeg oplever en opmærksomhed omkring mine dagsordner, og en økonomisk støtte til mit liv.

S. anerkender mit arbejde, ligesom resten af verden efterhånden gør. Jeg mener, hvis jeg er god nok for Oxford, hvorfor er jeg så ikke god nok til at blive anerkendt af Venstre?

Det gælder også Løkkes nye projekt, hvis det er det samme gang afstandstagen og hån som det plejer at være overfor mig, så kan han godt glemme det. Men, jeg er, som altid, åben for dialog.

Det handler ikke om at skulle betale for politisk indflydelse, det handler om anerkendelse af det arbejde man laver. Det kan man gøre på mange måder, for eksempel ved at ville mødes. Det er da altid en start, jeg synes det var et sted vi kunne starte. Men der findes en masse andre måder at starte anerkendelsen og opmærksomheden på.

Det handler om at erkende, at vi er blevet den nye midte, og så skal der skabes dialog med den midte, ellers mister man momentum.

Så derfor, for at være helt ærlig overfor systemet, mit motiv er, som altid, at G-d og g-derne bevare Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.