En energiplan

i Topnyheder af

Nu har jeg efterhånden rodet en del med klima diskussionen, og lad mig sige det som det er. Venstrefløjen er direkte på vej imod katastrofe i også den håndtering.

Hvordan kan jeg vide det? Det er fordi, det efterhånden er gået op for mig, efter at have snakket med den ene übernørd efter den anden (de var alle venlige og søde), at det ikke handler om, at lave en indsats på vindmøller eller biomethanol, det det handler om, det er skabe det rette mix.

Hvad betyder det?

Jo, det betyder, at man ikke bare kan skrue max. op for produktionen af vindmølleenergi, hvis man ikke samtidig skaber en fornuftig måde at LAGRE energien på.

Hvad betyder det?

Jo, det betyder, at vindmøllerne svinger meget i produktionen af energi, nogen gange producerer de meget strøm, andre gange producerer de ikke noget strøm.

Så det er noget med at man skal gemme energi fra de gode dage, til energi på de dårlige dage.

Måden man så kan gemme energi på er mange, men den mest teknisk lovende måde at gemme energi på er at omdanne energien til brint.

Men brint produktionen er ikke helt færdig med at blive udviklet endnu.

Derfor er det langt mere fornuftigt, at statse på biogas og biomethanol, for det er tekniske løsninger som allerede er udviklet.

Senere hen, vil energi forbruget så kunne blive dækket af FORSKELLIGE former for energi; biogas, vindenergi, solenergi og hvad der ellers giver mening.

Yderlige skal man tænke energi forbruget.

For der er forskel på at bruge energi i storindustrien, bilparken, til varme og de almindelige hjem.

Hver aftager af energi har forskellige måder at bruge energi på, og forskellige måder at lagre energi på.

Varme i husene via fjernvarme kan for eksempel lagres ved at man varmer store bassiner op med vindenergi, altimens vores biler og lastbiler har brug for en FAST og STABIL brændselskilde.

Derfor giver det langt mere mening at bruge vindenergien til vandvamre end til elbiler, da det er langt lettere at lagre energi til vandvarme end energi til elbiler.

Yderligere er der den hage ved at producere vindenergi til biler, at vi har meget få elbiler, altimens vi har uendelig mange benzinbiler.

Yderligere bruger vi lige nu biogas i vores kraft varme anlæg, og biogassen kan ikke bruges to gange.

Kan i se? Det er lidt mere komplekst end at sætte en stort antal vindmøller op, og så sige nu har vi investeret i grøn energi.

De forskellige FORMER for vedvarende energi skal bruges i det rigtige mix, for at de SUPPLERER hinanden på den helt rigtige måde.

Det man altså skal gøre, det er at sætte sig ned, og lave en seriøs PLAN for hvordan man laver det mix som giver den mest optimale mening, og så helst noget som er rentabelt.

Bare at bruge penge er ikke et mål i sig selv, det det handler om, er at TJENE penge.

Det gør man ved at sætte sig ned, tænke planen igennem, og så lave en smart implementeringsplan.

Problemet er her, at for at kunne lave sådan en plan, så bliver man nødt til at kende de forskellige teknologiers måde at virke på. Det kræver, at man sætter sig ind i processen, for eksempel ved at spørge nørderne.

Kan i se hvor jeg vil hen?

I bliver altså nødt til at skabe politik baseret på en viden og visdom, ikke på en overfladisk indsigt, for så går det galt, igen, skulle man måske lige minde om.

Sidste bommert kostede et uendelig antal mink livet. Pas nu på med at have styr på hvad i laver, inden i går i gang med et nyt projekt i ikke har tænkt helt igennem.

Jeg siger det bare, og jeg havde ret sidste gang, så det har jeg nok også her.

Med al respekt, og med håb om, at denne proces bliver lige lidt mere prof. end den sidste.

Så med det er der kun at ønske, at;

G-d og g-derne bevare Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.