Håb om håb

i Topnyheder af

Ok, regeringens klima indsats er forfejlet, den virker ikke, og den har snart kostet en uendelig antal mink livet.

Det er ligesom status, først blev Mogens Jensen mega uvenner med fiskerne, fordi han, med en fantastisk uelegant manøvre forsøgte at skabe overvågning af hele fiskeri erhvervet.

Derefter kom den berømte minkskandale, som var uendelig tæt på at koste regeringen livet. Det kunne være gået galt, hvis ikke regeringen havde givet så generøs en erstatning.

Så, det var vist noget af en start.

Det næste regeringen så barsler med, er en kombination af prioritering af elbiler og en udbygning af vores vindmølle kapacitet.

Nu ikke for at være irriterende, men har man nu tænkt over det faktum, at der faktisk er relativt få elbiler på gaden i dag, og vindmøller har det med at svinge i produktionskapacitet. Når vinden blæser skabes der el, når vinden ikke blæser, så skabes der ikke el.

Her skal man så skabe en form for brændsel eller anden metode til at lagre energien.

Igen, jeg har sådan set ingen interesse i at ødelægge det for regeringen, jeg vil faktisk rigtig gerne, at regeringen lykkes, og jeg har faktisk også disket op med det ene forslag efter det andet; biodiversitet i skovene, biomethanolprojekter og diskussion af klima indsatsen generelt.

Det er så, indtil videre, ikke rigtig blevet til noget, og regeringen og venstrefløjens politiske kapital bliver mindre for hver gang man laver fejl.

Det eneste område regeringen har succes er på udlændinge området, hvor regeringen sådan set arbejder med mine metoder.

Så, jeg sidder sådan lidt og kigger hen over det politiske landskab, og kan konstatere, at regeringen har megasucces med at arbejde med mine ideer i det ene område, men nægter pure at arbejde med mine ideer i et andet område, hvor de så har kæmpe problemer.

Hvad er det egentlig der sker. Igen, det er ikke fordi jeg pudser min glorie, jeg ønsker bare, at landet kommer videre og vi får skabt nogle holdbare løsninger.

Men hvad er det som sker?

Her er et andet eksempel, som måske kan kaste noget lys over hvad der sker.

For snart otte år siden, var jeg meget optaget af at skabe fred i Mellemøsten. jeg arbejdede på at skabe nogle politiske løsninger, som kunne indfri Obama administrationens ambitioner om at skabe fred i Mellemøsten. Et politiske problem, som havde redet det internationale samfund som en mare, og som har kostet blod sved og tårer. Nu er jeg selv jøde, og zionist, så jeg var også selv meget engageret i fredsprocessen. Hvis man vil se hvor jeg var i den tid, kan man gå ind på Rubicon.dk og spole otte år tilbage.

Det lykkes, at lægge grundlaget for freden i Mellemøsten, ved at arbejde med en politisk/religiøs process som byggede på en dyb indsigt i områdets historie og religiøse dogmer.

Det holder stadig den dag i dag.

Men efter, at Obama vandt sin anden politiske omgang som præsident, så kom John Kerry til som udenrigsminister, og han ville gerne skabe fred selv.

Så han gik i gang med fynd og klemt, og forsøgte at få beboerne fra Gaza til snakke sammen med israelerne.

Det virkede ikke, af den simple årsag, at Gazanerne kun er det man kalder “proxies” for de lokale magthavere som er Egypten, Iran og Araberne. De repræsenterer de lokale magthavere. Så uden en fred med de lokale magthavere, så ville der aldrig komme fred.

Så, det virkede ikke, og Kerry måtte vende hjem som en slået mand. Det var faktisk virkelig synd for ham. Jeg forsøgte at råbe Kerry op, men han lyttede kun til sig selv.

Jeg troede selv, at freden var tabt, men sjovt nok lyttede de lokale magthavere stadig til mig, så de ventede bare til Kerry bar løbet tør for krudt, og så fik vi skabt de løsninger som nu ligger til grund for freden i Mellemøsten.

Hvis man sammenligner det at skabe fred i Mellemøsten med at lave klimaløsninger i Danmark, så er sværhedsgraden, alt andet lige, lidt mindre udfordrende for Danmark end Mellemøsten.

Så jeg forstår ikke, at man ikke bare har taget mine ideer og ført dem igennem, det kunne have gjort Danmark til en førende magt indenfor klima som Danmark er førende indenfor terrorbekæmpelse. Men sådan er der så meget, Kerry ville ikke lytte, og Dan Jørgensen og Mogens Jensen og hvad alle de Socialdemokratiske ministre hedder, vil heller ikke lytte, og så ender de med at blive fyret. Igen, det er ikke ambition, jeg kan bare se, at i et politiske landskab hvor udfordringerne er svære, så skal man have evnen til at levere politisk, og det er faktisk de færreste ministre der har de evner, det gælder ikke bare i Danmark, men også internationalt. Hvis man så ikke har evnen til at lytte og finde de bedste ideer frem, hvilket kræver en meget stor menneskelig ydmyghed, som kun de største politikere har, så går der desværre ged i den.

Det interessante er imidlertid, at de områder jeg som regel arbejder med, de vil egentlig gerne lytte. Det lykkes, at forsvare fiskerne for de værste overgreb, jeg har godt fat i skovbrugssektoren og forstår dens idealer, svineavlerne har jeg også et fint forhold til, osv. Ja, efter at universitetet har udtalt, at de sidste nye produktionsmetoder som Haldor Topsøe arbejder med er ekstremt effektive, ja så undersøger de markedet.

Så der kører sådan en parallel proces i det område man som kommentator arbejder med.

Det hele handler om det man kalder disruption. Politisk disruption. Politisk disruption skabes ligesom erhvervsdisruption, ved at man som tænker tager de bedste ideer, undersøger markedet til bunds, og skaber nogle langtidsholdbare løsninger.

Det er det jeg altid har arbejdet med, med succes, kan jeg vist tillade mig at mene. Det er første gang at Mellemøsten har fred i mange tusinde år. Så det er da ikke så ringe endda.

Jeg har mine fejl, og jeg laver også masser af fejl, det arabiske forår for eksempel, var en stor fejl. Men jeg er grundig og idealistisk. Indtil videre har jeg ikke fået en krone for det arbejde jeg har lavet. Så der er rent faktisk ingen korruption involveret.

Sådan er der så meget, men mit bedste råd til regeringen er; slå lyttebøfferne ud, og lyt til de gode ideer der er rundt omkring i stedet for at tro, at i kan klare alting selv.

I har succes med mine ideer i et område, så sandsynligheden for at det kan virke et andet område, det er da ikke helt usandsynligt, eller?

Igen, jeg ønsker virkelig regeringen max medvind på cykelstien, og jeg har reddet regeringen den ene gang efter den anden. Måske var det nemmere, at vi arbejdede fra start med skabe grønne løsninger, fremfor jeg altid skal komme og forsøge at rode kastanierne ud af ilden bagefter.

Så, med håb om håb;

G-d og g-derne bevare Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.