Den tredje verden

i Topnyheder af

Det vigtigste punkt på regeringens spiseseddel, ud over klima, er at komme i mål med at oprette lejre i den tredje verden, hvor asylansøgere kan placeres og der få deres ansøgning behandlet.

Det længere sigtede mål med øvelsen er selvfølgelig, at få alle de udenlandske borgere vi har i landet som er på overførselsindkomst, er kriminelle eller tror på islamisk stat ud af landet.

Det synes jeg ligesom, at man skal være ærlig at sige.

Det duer ikke bare at betale en somalier til at tage tilbage til Somalia, de kommer ofte bare igen, når de ikke har flere penge.

Så en massiv revision af hele asylsystemet er nødvendigt.

Nu har jeg selv slået en del på tromme for ideen, og har selvfølgelig tænkt en del over det hen af vejen.

Her er en opfølgning og reflektion.

For det første, det skal være en human bevægelse. Det vil være at udsætte svage mennesker for et alt for stort pres, hvis de lejre de ender i, ikke er menneskelige. Så lejerne skal være i orden og have et formål.

Mit forslag til formålet er; gør lejrene til en uddannelsesinstitution, som klæder de afviste asylansøgere og senere de udviste migranter i stand til at begå sig på en bedre måde i deres eget hjemland.

Tag for eksempel mikrolån ideen, som en fra min Bengalske familie udviklede. Den bygger på en andelstanke, kan man vel nærmest kalde det. Man samler en samling af fattige borgere, giver dem et lån som de så hæfter ved solidarisk. På den måde har man skabt masser af jobs til folk, som ikke har så meget. Skabt dem en tilværelse.

Det samme kunne man arbejde på i en lejr for afviste asylansøgere, give dem nogle redskaber til at begå sig hjemme i stedet for at sidde på kontanthjælp i Danmark. Det er faktisk billigere og langt mere værdigt end det som sker lige nu.

Med andre ord, tag en del af den viden som er i udviklingsmijørne i Danmark, og træk dem med ind over en opbygning af en lejr i den tredje verden. Det kunne faktisk blive en godt projekt, hvis man fik de rigtige folk på. Min onkel fra Bangladesh har udviklet mikrolånsideen videre, og han fortalte mig, at han arbejdede med Danida, så der er en viden om de ting indenfor de danske systemer.

Så er der selv opbygningen af lejren. Her forsøgte hr. Kristian Jensen sig med at snakke med nogle tredjeverdenslande udenom Danida. Det fejlede stort.

Derfor tror jeg, at man skal have Danida med ind over hele projektet, og forsøge at skifte Danidas fokus fra udelukkende projekter i tredjeverdenslande til at inkludere den migration som kommer fra Danmark til tredjeverdenslandene.

Jeg mener Danida har virkelig gode kontakter i Bangladesh, måske også i mange andre lande som migranterne kommer fra, og med deres kontakter og lokale know how, burde der være en mulighed for at få systemet op og køre.

Det væsentlige er her, at det skal være en proces som er human, det skal køre stille og roligt, hjælpe de mennesker det drejer sig om. Ja se de mennesker som det drejer sig om, som mennesker af kød og blod.

Ideen med at optage så mange mennesker fra den tredje verden i Danmark er helt hen i vejret. Det dur bare ikke, men det betyder jo ikke, at det er nødvendigvis dårlige mennesker som kommer hertil. Ofte er det meget dejlige mennesker, det er bare svært at få det til at løbe rundt, så begynder hadet, volden og så kommer den negative spiral.

Der er det altså langt mere befordrende for både Danmark og de tredjeverdenslande som mister ofte dygtige borgere, at de kommer tilbage igen, men med ressourcer til at bygge deres land op.

Det vil være en proces alle kan være positive overfor. Vi skal selvfølgelig være realistiske med, at der findes banditter og røvere indimellem, og de er måske ikke interesseret i at blive undervist i mikrolån, og så må man jo bure dem inde, indtil de kommer op i gear med at udvise samfundssind. Det er en side vi skal være ærlige med.

Men, i stedet for at se processen som en straf, så se det som en positiv mulighed for at give de her mennesker en chance.

Det kunne måske så betyde, at vi IKKE beskærer Danida med 50% som jo har været fremme, men ser Danida som en del af løsningen og ikke en del af problemet.

Så, prøv at snakke med Danida, og hør om de har nogle gode ideer. De er rigtig dygtige, og de kender den tredje verden rigtig godt indefra.

På den måde kunne vi løse problemerne med megen lidt konflikt.

G-d og g-derne bevare Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.