NGO´erne

i Topnyheder af

Der går en lang tråd tilbage til den borgelige regering ang. diskussionen af repatriering og lejre i den tredje verden. Så vi starter jo ikke med en blank tavle.

Sammen med den borgerlige regering forsøgte jeg at komme igennem med det under sidste regering, hvilket ikke lykkedes.

Her er min erfaring. Det handlede primært om vores forkerte måde at forsøge at gøre det på. Det vi gjorde var, at vi skabte en proces op i EU, og fik hele bureaukratiets opbakning. Vi forsøgte at tage 100% hensyn til menneskerettighederne, og brugte vores taletid i det internationale bureaukrati til at komme i gang med noget.

Det var en fejl, idet applikationen svigtede. Altså selve arbejdet. Vi havde så travlt med at få opbakning fra vores egen verden, at vi helt glemte, at der også er en verden, altså den tredje verden, som processen skal ske i.

Hr. Kristian Jensen rejste til Somalia, og de var bare ikke til at arbejde med.

På måde fejlede vi.

Derfor er vi tvunget til at tænke det anderledes.

Denne gang er det vigtigt, at vi tænker applikationen igennem. Altså hvordan gør vi.

Her er det meget vigtigt, for mig at se, at vi tænker helt lavpraktisk. Hvordan gør vi det så. Vi har jo en stor ekspertise med den tredje verden, idet vi har Danida og andre NGO er vi betaler de hvide ud af øjnene til.

Det skal vi bruge i en proces fremadrettet. De kompetencer Danida har, skal bruges til at skabe nogle POSITIVE måder at gøre tingene på.

Alle er enige om, at den situation vi står i er forfærdelig. Vi er også enige om, at den proces vi skal have i gang skal være så fair og menneskelig som muligt. Så bliver også nødt til at se disse mennesker vi har i Danmark fra den tredje verden som en ressource og ikke en fjende.

Hjælpe dem til at hjælpe andre.

Et relativt simpelt greb er, at at kræve af alle de lande vi arbejder sammen med mht. udvikling, at de SKAL tage deres medborgere tilbage, hvis de ender i vores lande.

Det vil sige, hvis vi har nogle danske aktører som arbejder i den tredje verden, og skaber projekter baseret på skattepenge, så skal DE sørge for, at dette land tager deres medborgere tilbage.

På den måde skaber vi et pres på NGO´erne for at de bruger deres kontakter i regeringerne i den tredje verden, for at de tager deres borgere tilbage.

En integreret del af hele NGO arbejdet skal være, at man skaber repatriering, men med udgangspunkt i det projekter som Danida og andre NGO ere laver.

For eksempel kunne man lave et mikrolånsprojekt med hjælp fra nogle af de bengalere som bor i Danmark, og lignende.

Kan i se hvor jeg vil hen?

Vi skal simpelthen integrere repatrieringsprocessen i det arbejde vi laver med den tredje verden i forvejen.

Så kommer til måske til at køre.

G-d og g-derne bevare Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.