Dialogen

i Ikke kategoriseret af

Så er jeg ved vejs ende med det økumeniske (interreligiøse) symposium som jeg lige har deltaget ved ved Oxford.

Her skaber man, efter min mening, den fremtid for verden som er realistisk og nødvendig.

I Danmark er konflikterne reduceret til hadske og usympatiske kampagner imod det danske demokrati for den mest ekstreme del af islam, dem som er helt derude hvor kragerne bare ikke vender tilbage.

Forståelsen og dialogen er ikke noget man betænker som vigtigt her i det danske medielandskab.

For mig at se, er det esktremt vigtigt, at vi også kan se vores modstanderes perspektiv, og forstå dem. Det betyder ikke, at vi ikke kan fortsætte kampen, men i det mindste kan vi da forstå hinanden.

Den del af islam som hylder krig imod civile; islamister, terrorister eller hvad man kalder dem er selvfølgelig ikke acceptable. Det er de ikke i Danmark, det er de ikke i Paktistan, det er de faktisk ikke i nogle lande, HELLER ikke i de muslimske lande.

I Egypten hvor Det muslimske broderskab kommer fra, der er de forbudt, af den årsag at de bruger civile som mål for at fremme deres mål.

Det samme BURDE gælde i Danmark, men det gør det ikke. Her går det debile, naive kulturradikale kleresi i selvsving for at STØTTE dem. Man tager sig til hovedet. Jeg mener, når de er forbudt i de muslimske lande, som trods alt har en del mere sympati for muslimer end vi har i Danmark, hvorfor skal de kulturradikale medier og andet så kæmpe for dem?

Det er så dumt at man næsten ikke fatter det.

Sandheden er, at ligesom i Vesten, så er der en kamp imellem liberale og konservative kræfter i den muslimske verden. Jeg synes, at det var spændende at høre nogle af de muslimske lærde, dem af dem som gerne vill fortælle om deres problemer og var åben for dialog.

Det gav mig håb om, at den muslimske verden kan bevæge sig ind i en mere human retning.

For lad os nu være ærlige. Den pakistanske professor, som bor i UK, som jeg snakkede med, fortalte, at det der var problemet og udfordringen for Pakistan var, at humanismen og sekularismen langsomt sneg sig ind i systemet.

Hans vinkel var; det var også ok, så længe man var ærlig. Men det er svært, at fjerne sig fra en verden, hvor Koranen er evig og uforbedrelig, og så til en humanistisk verden, hvor regler skabes FOR mennesker. Mennesket først, som Grundtvig sagde.

Jeg replicerede ved at sige, at i min optik skal regler laves for mennesker, men det betyder jo ikke, at vi ikke kan være enige om, at ånd og spiritualitet er væsentlig.

På den måde synes jeg, at der var en form for begyndede dialog, på et seriøst og midterorienteret niveau. Den pakistanske professor er på ingen måde ekstrem, men forsøger at finde en vej, i en process som er smertefuld for muslimer. Det synes jeg, er ok. Jeg kan godt se, at det at vi udsætter den muslimske verden for sekularitet og humanisme er svært.

Det er dialog, og er kommet i gang fordi Englænderne og Oxford har nogle fremragende lærde.

Noget vi også har i Danmark, jeg er blandt andet lige blevet inviteret til det møde, fordi jeg er jøde og islamkritiker.

Men vi mangler simpelthen niveau i Danmark. Der er ikke nogen som taler for at vi snakker sammen, det ender altid med den laveste fællesnævner og intens idioti med det korrumperede kleresi vi har her i Danmark.

Ingen dialog, kun mudderkastning.

Ok, jeg skal ikke sige mig for god, jeg bliver selvfølgelig også frustreret og har svært ved at styre mig, når venstrefløjen og de kulturradikale folder sig ud i al deres imposante stupiditet. Så jeg er ikke for selv god, men jeg vil faktisk gerne dialogen, selvom venstrefløjen ikke vil.

Jeg inviterer altid mine modstandere til kaffe, når de har et eller andet interessant på hjertet. Det er sjældent Københavnerne kommer, men her i Nordjylland har jeg da snakket med en del kommunister. Så det er fint nok.

Så spørgsmålet er vel; hvornår starter dialogen med venstrefløjen?

Er vi stadig der, hvor de mener at deplatformering, cancelculture osv er vejen frem?

Jeg sidder jer med åbne arme, har kontakt med verdenseliten indenfor den økumeniske dialog, og synes selv jeg oplever en spændende fremgang. Men der er stadig ingen dialog med DR og lignende.

Hvor lang tid kan det fortsætte?

G-d og g-derne bevare Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.