Når voldsmonopolet brydes

i Danmark af

Det er et meget stort problem, når de offentlige instanser kommer, politisk set, ude af balance i forhold til resten af samfundet.

Ved den sidste politiske affære, altså diskussionen af islamistbørnene, her er de danske sikkerhedsapparat helt ude af sync med resten af samfundet.

Deres holdning; at islamistbørnene skal til Danmark, og muligvis deres terroristmødre med, flugter med kommunisternes holdning, og det er oven i købet ikke alle kommunister som støtter dette perspektiv, der er store dele af de kommunistiske bagland som er lodret uenig.

Med andre ord, repræsenterer FE og PET den mest yderliggående tendens indenfor politik. OK, dele af LA har så meldt sig under fanerne sammen med kommunisterne, forstå det hvem der kan. De var jo ellers kendetegnet ved at være islamkrititkere. Men alle de store partier; Socialedemokratiet, Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti ja selv store dele af Radikale Venstre, og så selvfølgelig Nye Borgelige er direkte imod PET og FEs holdning.

Så er man godt nok ude af sync med det politiske liv, og dermed selvfølgelig også med befolkningen.

Yderligere er de hasarderede udmeldinger en kæmpe fare for Socialdemokratiets stramme udlændingepolitik, som PET og FE helt åbenlyst forsøger at undergrave.

Det er et meget stort problem. Det er et gigant problem for Socialdemokratiet, som er ved at få undergravet sin politik af embedsmænd. Men det er også et meget stort problem for PET og FEs opbakning i samfundet. Det er vigtigt, at samfundsinstitutioner afspejler samfundets holdning. Ellers bliver det disse institutioner laver samfundsnedbrydende, og i sidste ende en udfordring for den demokratiske retsstat.

Voldsmonopolet hviler på en samfundskontrakt. Denne samfundskontrakt er, at borgerne giver retten til vold til de offentlige myndigheder, for så til gengæld at være fri for, at der begås vold imod dem.

Denne samfundskontrakt brydes, idet politiet og hæren skaber mere vold imod borgerne, for det er, helt oplagt resultatet af den kampagne som politiet fører for Islamisk stat.

Det er et problem, et problem vi bliver nødt til at diskutere i samfundet.

Når først vores institutioner svigter deres opgave, så lider borgerne. I dette tilfælde, hvor en statsinstitution svigter det grundlag det er bygget på, så har vi et problem.

G-d og g-derne bevare Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.