Dommens dag

i Topnyheder af

For at se diskussionen af den kristne menigheds støtte til Islamisk Stat børnene fra et mere egentligt kristent perspektiv. Så kan det give mening at se på, hvad Jesus er, hvad frelsen er.

Jesus er, ud over at være en jødisk opposition til den romerske besættelse af Palæstina også en figur som man kan læse mange meninger ind i.

I det klassisk katolske perspektiv mener mange, at Jesus er en reflektion af G-d, således at forstå, at Jomfru Maria er en reflektion af g-dinden Isis, og Jesus af Osiris. Isis kulten var stærk ved dannelsen af kristendommen ved Nicea konventet i de andet århundrede.

Således kan Jesus ses som Osiris,. Hvad var Osiris, Osiris var en lysbringer og en af de illustrative g-der i den Egyptiske g-deverden. Hvis man kender en oprindelige ide med oplysningen, som er en reflektion af den egyptiske g-deverden, så ved man, at det er søgen efter sandhed.

Således er jesus lysbringeren, og frelsen sandheden.

Ser man det op imod diskussionen af IS børnene, hvad er så sandheden i denne diskussion? Når man støtter Satan, uden at ville det eller erkende det. Er frelsen så ikke, at se tingene i sandheden?

Mange mener også, at Jesus er en reflektion af den jødiske enkel Michael. Beskytterenglen.

Altså den engel der ved dommens dag lader sin sølvtrompet gjalde for at kalde lysets sønner til kamp imod mørkets sønner.

Når nu IS børnene på alle mulige måder er mørkets sønner, hvordan kan det så, i denne fortolkning være kristent at støtte dem?

Handler kristendom ikke i et engleperspektiv om at støtte lysets sønner og ikke mørkets sønner?

Med andre ord, jeg mener, at den overfladiske fortolkning som mange kristne ser på i diskussionen er imod kristendommens egentlig ide.

Altså at være sand, og dermed blive frelst.

Sådan er der så meget, men en simpel fortolkning kan man nok ikke slippe afsted med, i hvert fald ikke hvis man vil frelses ved dommens dag.

G-d og g-derne bevare Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.