Midten

i Topnyheder af

Der er en del diskussion internt ang. den nye midterstrategi som DF kører. Jeg har været en stærk støtte af den nye strategi fra starten af, så jeg har selvfølgelig filosoferet en del over hvorfor og hvordan.

Først lige, hvorfor er det vigtigt at lægge sig på midten? Det er det fordi, det er der magten ligger.

Hvis man gerne vil ændre på samfundets strukturer, det vil sige politiets prioriteringer, lærernes ideer og udsyn, kunstens virkemidler, så skal man lægge sig på midten af det politiske spektrum.

Radikale Venstre har været mestre i denne disciplin, og har skiftet fra venstre til højre gang på gang.

Det betyder i praksis, at på trods af partiets minimale størrelse og som repræsentant for en snæver samfundsgruppe, så ligger de kulturradikale værdier som en tung dyne ned over hele staten inklusive skoler, kunst, politi og medier.

Forudsætningen for, at man kan knække RVs egentlige spidskompetence, er, at man placerer sig strategisk der hvor RV tidligere har placeret sig, i midten.

Efter sidste valg placerede RV sig, som noget meget ukarakteristisk, helt ude på fløjen, det er overstået, under den nye ledelse, søger RV ind mod midten igen.

Midterpartierne er imidlertid utrolig varsomme med at tage imod RVs tilbud, fordi de godt ved, at RV har været gift for deres egne vælgeres opbakning.

Man ser det helt tydeligt her hvor fr. Mette Frederiksen hopper med på RV´s ideer om islamisk stat. Det kostede 4 % opbakning med det samme, det kan, muligvis, koste Socialdemokratiet magten fuldstændig. Det var et syndefald, det glemmer vælgerne ikke. Folk snakker stadig om Lars Løkkes Marrakech, det har folk heller ikke glemt.

Det vil sige, at midterpartierne forsåvidt er åbne overfor at DF påtager sig en afbalancerende rolle som midterparti. Socialdemokraterne har aldrig haft så stærk en opbakning vælgermæssigt som før syndefaldet med Islamisk Stat, hvilket viser hvor stærk en opbakning der er til en DF lignende midterpolitik blandt Socialdemokraternes vælgere.

Så pludselig bliver DF den smukke prinsesse midterpartierne danser om. Lidt af en omvæltning fra dengang hvor alle spyttede på os, det husker jeg ret tydeligt. Da jeg blev kylet ud af København, fordi jeg stod op for de kvinder som blev så horribelt ødelagt og forfulgt på Vestegnen.

Udfordringen synes jeg, har været, at DF har forsvundet i midterpartiernes omfavnelse, og det er først nu hvor vi siger klart fra ang. Islamisk Stat, at opbakningen stiger lidt igen.

Så DFs vælgere er til rabalder og højre udmeldinger, men magten ligger i diplomati.

Derfor har min holdning været, at DF bliver nødt til at udvikle sig, få en mere solid forankring ved de vælgergrupper som støtter DF. Brede paletten ud.

Her er landbrugsordførerskabet altafgørende, for de største vælgergrupper der støtter DF er ude på landet og fiskerne. Det ved jeg efter, at have lavet fjernsyn her i Nordjylland i 1 1/2 års tid. Fiskere er enten liberale, konservative eller DF. Men Læsø har en DF borgmester af en årsag.

Vælgerne er ikke dumme, de kan godt gennemskue, at der er i gang med en ny strategi, de vil bare også gerne se, at der skabes noget med strategien. Hvilket jo er fair nok.

Det mener jeg også, at vi har bevist ved at gå så kontant imod Islamisk Stat planerne fra RV. Havde det ikke været for DF, havde RV hevet flere hundrede Islamisk Stat operativer til Danmark, og havde ødelagt Danmark endnu mere end Danmark er ødelagt i forvejen. Så strategien virker, ved at kunne lægge pres på Socialdemokratiet indenfor midterpositionen, skaber DF en situation, hvor Socialdemokratiet holdes fast på en stram udlændingepolitik.

Det var måske en kedelig første erfaring med den nye strategi for Socialdemokraterne, jeg tror Socialdemokraterne undervurderede DFs vedholdende respons, og det er lidt trist hvis Socialdemokratiet mister magten igen, for jeg havde virkelig håbet på en spændende omgang, og havde håbet på, at Tesfaye og de andre strammere i partiet havde haft lidt mere held.

Men, de knækkede overfor RVs pres, og så ser vælgerne det. Socialdemokraterne har bare ikke den udholdenhed der skal til.

Så skifter magten, og Socialdemokraterne mister opbakning.

Hvem der kommer til magten efter et evt. valg, det er svært at sige lige nu, men at DF ligger inde på midten og har muligheden for at presse til højre og venstre, er en reel magtposition.

Det betyder på sigt, at DF kan omvælte statens institutioner til at blive DF.

Det er allerede godt i gang, det er begrænset hvor længe akademierne og kunstverdenen kan vedblive med at blive så åbenlyst kulturradikale uden at miste bestallingen. Det ved de godt, og enten lægger vi dem i graven, eller også ændrer de kurs.

G-d og g-derne bevare Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.