Socialdemokratiets krise

i Topnyheder af

Så er der for alvor bevægelse i dansk politik. Den store nyhed i de danske medier har været at Nye Borgelige er gået markant frem, hvilket også er bemærkelsesværdigt.

Men den egentlige nyhed er, at Socialdemokratiet går MASSIVT tilbage. S. står til lidt over 26%.

Det er næsten 8 procent Socialdemokratiet har sat til over et par måneder. Det kostede først, direkte på opbakningnskontoen 4% for at droppe støtten til den kontante kritik af Islamisk Stat.

Det er virkelig en kæmpe ryk på en enkeltsag, og som det plejer at ske med sådan noget, så accelerer det henover den næste halve års tid. Det er en massiv ændring i retningen for den stramme migrantkurs. Det skal lige gå op for vælgerne, og det har så kostet 8% nu.

Jeg ved godt, at man kan være rimelig irriterende når man siger; hvad sagde jeg. Men det var ikke fordi at S. ikke var advaret.

Yderligere er klimaindsatsen ikke ligefrem verdensklasse. Der var muligheden for at skabe noget verdensklasse klima indsats med satsning på en reduktion af CO2 udledning ved at satse på videnskabelig udvikling. Jeg synes selv, at jeg lagde den rimelig meget til højrebenet. Jeg var endda så langt, at jeg havde en FM fra Socialdemokratiet til at repræsentere det i folketinget, men det løb så ud i sandet, og nu står den på rewilding, som er en mega dårlig ide, uigennemtænkt, på et lavt akademisk/humanistisk niveau osv.

Ren elendighed.

Så taber man opbakning hos vælgerne. Det er ikke så svært at gennemskue.

Yderligere er der begyndt at ske noget på fløjene på højrefløjen. DF er kommet godt igen, 7,3 procent, ikke så ringe endda. Godt kæmpet at Thulesen Dahl, og heroppe i Nordjylland er der også sket noget. Men alligevel 8,3 til NB, det er godt.

Det er alle de skuffede vælgere fra S som er gået direkte over til DF og NB, og det er det som skaber migrationen af vælgerne fra venstre til højre.

Inger Støjbjerg rumler i kulisserne, og hun er et bud på en ny statsminister.

Hvis hun går ind i DF, vil hun have chancen for at stryge helt til tops, henover Pape.

Det vil give en massivt højreorienteret regering, det kan man så diskutere om er fornuftigt, jeg vil meget gerne balancen, men det er reelt konsekvensen for “syndefaldet” i Socialdemokratiet.

Problemet er yderligere, at kompetencerne i regeringen simpelthen ikke er så gode, der er for få gode ministre. Ud over Hummelgaard, er Tesfaye og Frederiksen lige nu tacklet til tælling af RV og Enhedslisten.

Det er et pænt stort problem.

Yderligere er problemet, at det ikke er lykkes, at skabe en forbrødring imellem venstrefløjen og den skærpede stramning op imod migrationen.

Det er umuligt for S. At skabe bare det mindste, for RV og Enhedslisten er parate til at ofre regeringen på det her punkt, det er virkeligheden. Den yderste venstrefløj vil hellere give magten til højrefløjen end at give S. en chance for at føre en strammere migrationspolitik.

I sidste ende er det en forudsætning for S. at få skabt en kontrakt med Enhedslisten og RV for at skabe en strammere migrantpolitik, og spørgsmålet er, om det overhovedet er muligt. Hvis det ikke er muligt, så kommer venstrefløjen aldrig til magten igen, i hvert ikke så længe migrantkrisen raser som den gør.

Politik handler om at finde balance. Min ide til en balance for venstrefløjen var en stram migrationspolitik, og en verdensklasse miljø politik. Jeg leverede sådan set begge dele, men miljøpolitikken glippede fordi at Dan og Lea ikke havde det politiske overskud der skal til, for at bruge ideer udefra. Det er svært at lytte, og hvis man udelukkende kører med sine egne ideer, så vinder man ikke som politiker.

Man kan sige meget om Arnold Schwarzenegger, men han var en meget populær guvernør i Californien. Han sagde, at det svære er, at have den ydmyghed der skal til, for at lytte til andre end en egens ideer.

Det er ægte politiker skill.

Undskyld jeg er så ærlig omkring de her ting, men den eneste chance regeringen har lige nu, er at lægge roret massivt om. Lytte til mine miljøideer, og stramme gevaldigt op på migrationskrisen. Ellers er det good Beirut.

G-d og g-derne bevare Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.