Cancel culture

i Topnyheder af

Man kan også forstå den eksisterende forskning ud fra et psykologisk perspektiv.

Mennesker bryder sig ikke om, at forandre sig. Hvis et menneske er ureflekteret, så fortrænger de de forandringer som presser sig på. Ude af øje ud af sind.

Denne fortrængningsmekanisme kan være direkte voldelig, hvis nogen forsøger at pirke ved menneskers forståelse af verden, og den kan føre til de mest grusomme handlinger.

Tag Sverige, i stedet for at forandre etiske forestillinger, som er socialliberale i sin essens, altså at ulighed altid skyldes økonomisk forarmelse, så vælger de at se igennem fingre med de mest grusomme handlinger imod svenskerne.

Jeg mener, der kunne jo være andre mekanismer på spil end lige den socialøkonomiske.

Men nu har eliten altså lagt sig fast på et perspektiv, og de har ikke lyst til at forandre sig.

Mekanismen fungerer, videnskabelige set, eller rekrutteringsmæssigt ved, at socialliberale forskere får gode stillinger, konservative og liberal forskere bliver ikke ansat.

Nu har der været megen snak om det her med, at de akademiske institutter ikke vil have uvidenskabelig kritik. Det er noget kaudervælsk sludder.

Lad mig give dig mit personlige eksempel. For 15 – 17 år siden skrev jeg min første bog. Det var en business filosofisk lille bog, som byggede på Aristoteles, Platon, Løgstrup og mange andre.

Uanset hvad, så må man vel sige, at når man arbejder med Aristoteles, så er det akademisk.

Jeg ville gerne ind på Handelshøjskolen, og underviste på det tidspunkt på Handelshøjskolen som undervisningsassistent.

Så jeg sendte min bog til Ole Thyssen, som på det tidspunkt var den ledende forsker indenfor business. At han så var gammel kommunist som arbejdede med business, det var så hvad det var. Han havde nogle ideer om etiske regnskaber og sådan noget, som var noget bras.

Men da han kiggede på min bog, så knaldede han helt ud. Ud over to sider i Berlingske Tidende, der svinede han bogen til. Han havde aldrig set mere elendig bog.

Det var jeg selvfølgelig lidt ked af, men det viste for mig også en anden sandhed, der er hieraki i de akademiske institutioner, og hvis man udfordrer hierakiet, som jeg uforvarende var kommet til, så hugger de gamle hanelefanter til. Story of my life, i øvrigt.

Men er det videnskabeligt?

Nej, det er menneskeligt, at ville forsvare sine domæner, og bevare sin magtposition.

Jeg skabte forandring, det som Obama senere kaldte for “Change”. Senere endte jeg med at være en fast bestanddel i Danmark-Hongkong selskabet, hvor alle businessspidserne var; Jebsen, Mærsk, Novo Nordisk. De læste bogen med stor fornøjelse, ja det endte med, at jeg lige nåede at inspirere Hr. Møller inden han gik bort.

Så kvaliteten var der intet galt med. Men det var REAKTIONEN fra det akademiske liv, som fortalte mig alt om hvordan det fungerer. Det fungerer præcis ligesom alle mulige andre menneskelige systemer. Der er ikke noget specielt ved den akademiske verden. Tværtimod er den videnskabelige verden indimellem mere barnlig og ureflekteret end alle mulige andre verdner.

Hvad mener du for eksempel om det faktum, at jeg skrev til Aalborg Universitet for snart tre uger siden, og ikke har modtaget noget svar?

Det er præcis den samme funktion, udskamningen, nogen er inden for varmen, nogen er gode, nogen er onde osv.

Men i sin essens handler det om noget helt andet, det handler om, at den videnskabelige verden ikke vil udvikle sig. Den vil gerne bare blive ved med at koge suppe på de gamle ben.

Det er problemet, og så at den akademiske verden er så forbandet usympatisk. Deplatformering, cancel culture. De er ligeglad med andres lidelse, så længe de kan gennemføre deres magt.

Det er sandheden, og jeg kan bevise det ved mine egne erfaringer som akademiker. Man bliver forfulgt, udskammet, censureret hvis man skulle være så fræk at have nogle ideer som ligger bare 5 grader vest for socialliberalismen.

Det er min erfaring igennem de sidste 17 år, og det er grundlæggende det som man bør gøre op med, hvis det kan lade sig gøre, alternativt er, at lukke universiteterne, i hvert fald de humanistiske dele, for de bidrager ikke meget noget specielt, de ødelægger verden med deres indgroede ideer og cancel culture.

Det er sandheden.

G-d og g-derne bevare Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.