De sorte skoler

i Topnyheder af

Det er altså virkelig seriøst at diskutere universiteternes rolle i forhold til meningsdannelsen.

Nu er jeg højskole, jeg bryder mig ikke specielt om “den sorte skole” som universiteterne repræsenterer.

I mine øjne skulle de studerende være langt mere frie i deres valg, og jeg tror på en version af skoleverdnen hvor inspiration og de studerendes eget ansvar er motoren i deres udvikling.

Men det betyder ikke, at man skal køre på frihjul mht. det metodiske.

Jeg er af den opfattelse, af Platons hulelignelse, det er motoren i den akademiske udvikling. Det er i hvert fald traditionen i min familie, jeg blev undervist i en meget tidlig alder i Platons hulelignelse, som min bedstefar Gunnar Engberg mente var meget vigtig at jeg skulle kende indgående i en meget ung alder; Anders and blade og så Platons hulelignelse.

Derfor chokerer det mig ærlig talt helt vildt, at man ikke engang er nået dertil i den “sorte skole”.

Hvorfor propper man ikke Platons hulelignelse ned i halsen på de unge fra første dag. Så de VED hvor svært det er at være akademiker. Forbereder dem på det martyrium det er, at være en ægte sandhedssøgende person?

Ja, det er spørgsmålet, og lad mig sige det på den måde. den “sorte skole” lever i bedste velgående. Jeg mener INGEN højskolemænd kunne finde på at arkivere en klage lodret som rektor for Aalborg universitet. Hvorfor? Fordi det ville være imod Platons hulelignelse.

Det er meget muligt, at de “sorte skoler” med al deres irriterende middelmådighed kunne lære en del af Platon. De kunne jo starte med at læse hulelignelsen, hvis de nu skulle være så uheldige at have glemt den.

Så kan vi snakke om, at universiteterne ikke skal oppe sig metodisk, indtil da, må kravet klart bestå.

For vi skal ikke have flere middelmådige sorte skoler i Danmark, vi skal have oplyste insitutioner som kerer som om debat og oplysning.

G-d og g-derne bevare Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.