Finans

i Topnyheder af

Så er der kommet et nyt finanspolitisk udspil, som i praksis forsøger at ramme alle de forskellige partiet. Lidt til den ene side, og lidt til den anden side.

Det er en start, men der mangler en samlet IDEOLOGISK praksis eller ide til at understøtte planen.

Grundlæggende handler det om, at forsøge at forstå hvad politisk økonomi handler om.

Vi er, internationalt, spændt op på frimarkedsteorier på den ene side (Adam Smith) og Keynes/Trier (det er mig selv) liberale teorier på den anden side.

Det er altså i spændet imellem Smith, Keynes og Trier, (jeg ved godt, at det er lidt underligt at jeg nævner mig selv i tredjeperson, men det plejer man at gøre når man skriver akademiske teorier).

Så, hvis man skal bygge en solid finanspolitisk model, skal man blande æbler og pærer, kirsebær og roser. Sådan er det nu engang, hvis man vil operere på et seriøst internationalt niveau, hvilket er forudsætningen for at kunne sige, at vi er et foregangsland, osv, osv.

Yderligere er der sket nogle spændende ting internationalt, Biden er begyndt at pille mere ved frihandelsideer, idet han arbejder på at isolere Kina forretningsmæssigt.

Det skal man også lige have med i kalkulen.

Det vil sige, at man først og fremmeste skal kigge på, hvordan dansk erhvervsliv, på den mildeste og mest progressive måde, får de bedst mulige rammer for at skabe vækst og arbejdspladser.

Yderligere skal man gå statens finanser igennem, for at se, om der er nogle områder man kan gøre det bedre på.

For eksempel har det jo vidst sig, at 90% af den akademiske arbejdskraft i den offentlige forvaltning er unødvendige, det koblet til den overproduktion af akademikere, peger jo på, at man skal skære meget voldsomt i produktionen (forstået med respekt) af akademiske kandidater med humanvidenskabelig og sociologisk farvning.

Vi skal ca. af med 90% af alle de humanvidenskabelige uddannelser, hvis der skal balance i regnskabet igen. Da disse uddannelser ofte har en meget ringe kvalitet alligevel, og ofte en direkte samfundsskadelig påvirkning (woke og lignende), så er tiden altså til at få skarpretteren frem, og skære dybt og seriøst i alle de overflødige uddannelser.

Tilbage til økonomien.

Kigger vi på den liberale side, altså Keynes og Trier. Så er der her muligheder for at opgradere den indenlandske poduktion. Det vil sige, for at sige det direkte, flere arbejdspladser til håndværkere, industriarbejdere og smede, atlså flere af Arnes type. Det er ikke nok kun at give Arne en pension, han skal også have noget arbejde.

Så en forcering af det gode samarbejde der i forvejen er imellem fagforening og arbejdsgiver, hvor man, sammen, som man gør det i Aalborg, forsøger at finde nogle gode måder at støtte dansk industri på. Vel at mærke DANSK industri, idet vi har brug for flere arbejdsplader baseret på en patriotisk produktionsindustri.

Det vil industriejerne gerne være med på, de kan godt lide at støtte Danmark.

Kan i se? Vi skal lidt højere på i helikpteren end en diskussion af en flytten rundt på midler fra her til der.

Til sidst er der bare at sige, god vind.

G-d og g-derne bevare Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.