Det frie ord

i Topnyheder af

Så er SF gået i offensiven, efter vi havde snakken med Ole på Livø. Det synes jeg, personligt, er et meget positivt tegn. Men, vi skal lære af sidste gang hvor SF var i offensiven, da det gik så katastrofalt.

Det siger jeg ikke for at være ude på at skabe forhindringer for SF, men for at skabe en stabil, progressiv udvikling som sigter på et SF som lever i hundrede år mere.

Nu har jeg været sådan rimelig tæt på hr. Villy Søvndahl, jeg var kæreste med Sara Frahm, og kender Frahmerne ret godt.

Anyway, jeg tror, og det håber jeg ikke Villy tager mig det ilde op, at Villy havde for travlt.

Nu ved jeg godt, at Villy er en stærk og handlekraftigt politiker, men politik skabes over lang tid, og ikke over kort tid. Tag bare bæredygtigheds arbejdet. Det tog SF 40 år, at skabe Livø.

Derfor tror jeg også, at det gode samarbejde som er skabt med Socialdemokraterne skal udvikles stille og roligt. Ja, der er ministerposter sat i udsigt, men hvilke ministerposter, og er det noget SF kan bruge til at gennemføre sin politik? At få en ministerpost er i sig selv en utrolig svær post, og der er store farer forbundet med en ministerpost; man skal have styr på embedsværket, kunne forstå de svære forhandlinger et område lægger op til, og så videre.

Derfor er mit bedste råd nok; hvis SF skal have en ministerpost eller to, så sigt efter de ministerposter hvor der er størst chance for succes.

Det kunne være undervisningsministeriet, noget med børn og unge, eller noget med bæredygtighed.

At skabe succes på miljø området, vil være en seriøs mulighed.

Men vær utrolig forsigtig, tænk tingene godt igennem, og lad være med at tage chancer.

Så er der også noget med tempoet. SF havde ALT for travlt under Thorning. Det bryder SFs vælgere sig ikke om. Lærere ELSKER at snakke filosofi, men de bevæger sig sjældent tre millimeter i deres grundopfattelse. Lærere er noget af det mest stabile og ikke bevægende vi har i Danmark som samfundsgruppe.

De skal bevæge sig nu, væk fra Frankfurterskole marxisme til en højskoleopfattelse af verden, inklusive en demokratisk kritik af islam.

Springet er jo reelt utrolig lille rent ideologisk, men det er MEGA svært at tage for lærerne.

Så, små skridt, ikke presse for meget, men det er nødvendigt, om ikke andet så for lærernes egen skyld.

Så er der det med strategien.

Hvis lærerne skal til at vise Mohammedtegningen, så skal de også have systemets opbakning.

Det betyder, at Villys idealisme skal bakkes op af systemets støtte. Det nytter ikke noget, at lærerne står helt alene med deres kritik. Politi og myndigheder skal være der til at hjælpe, hvis det viser sig, at der er en islamist i skolen, og det er der jo snart i alle skoler.

Så skal SSP, psykologer og politiet i gang.

Det er en forudsætning for, at vi kan bekæmpe islamister, bøssehadere og kalifatister som er i hele samfundet.

Så, der ligger en konkret stykke arbejde i at få de myndigheder som knytter sig til skolen i at samarbejde om at vise Mohammentegningen. Det er en chance at tage for hver lærer at vise Mohammedtegningen, så skal de også vide, at de har beskyttende ramme omkring sig.

Så, det skal tænkes igennem konkret og praktisk.

Men, skynd jer lidt langsomt, og husk så Grundtvigs ord; ordet er frit for Loke såvel som Thor, men hænderne er bundet på ryggen. Det er det vi skal i gang med, at binde hænderne på ryggen af alle dem, som ikke vil være med til, at ordet er frit.

G-d og g-derne bevarer Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.