Energiplanen

i Topnyheder af

Nu har jeg forsøgt, at få rejst en diskussion af planlægningen og eksekveringen af regeringens klima/energiplan over flere omgange.

Det er også lykkes til dels, men her er nogle af de mellemregninger som jeg måske skulle have fremlagt lidt tidligere.

For, hvorfor er det, helt objektivt, en bedre måde at skabe og lagre energi ved Power to X end at bruge de nye vindmøller til at proppe energi ind i bilernes batterier.

For det første fordi vinden skaber energi, når vinden blæser. Det vil sige, at man har kæmpestore udfordringer med at skabe en stabil energiforsyning. Den eneste måde man kan skabe en stabil energiforsyning er ved at lagre energien (eller køre kulkraft og andre energiformer). Det kan man forsåvidt godt, man har en del måder at gøre det på, men det er dyrt og det kræver store anlægsarbejder.

Yderligere er der den bagdel ved batterier at de er lavet af specielle metaller som lige nu høstes i Afrika af børnearbejdere, det synes jeg også er et problem.

Så den strategi vi kigger på, er kostbar og uetisk.

Hvis man skaber biobrændstof, så kan man skabe brændstoffen når vinden er der, og dermed lagre en energiform, som ikke skal konverteres igen.

Ved lagring af vindmølleenergi til brug for bilbatterier er lagringen typisk noget med at hælde en masse vand ind i et stort kar, og så skabe energi ved at lade nogle turbiner køre, når der er brug for det.

Man skaber altså et fleksibelt og fremtidssikret loop, som yderligere har den fordel, at den genbruger de teknologier vi i forvejen har forstand på. Vi laver stadig bådmotorer i Danmark, og kan relativt nemt skabe en bådmotor som kører på ammoniak.

Yderligere genbruger vi den infrastruktur som allerede er på plads. Hvis man skal til at sejle på batterier, skal man lave en hel del om på infrastrukturen.

Så synes jeg, at problemet med den strategi vi kører lige nu er, at den udelukkende sigter imod bilparken. Hvad med tungindustrien og skibsfarten?

Ved at satse på power to x, som vi er verdensledende indenfor, så vil vi kunne ramme langt bredere, og til konkurrencedygtige priser.

Jeg siger det bare, og jeg har været rundt og snakke med G-d og hver mand.

Yderligere er der markedet, som ikke er tænkt ind i den eksisterende strategi. Det skal løbe rundt og gerne skabe overskud. Lige nu eksporterer vi energi når det blæser for meget, det bliver vi ikke ved med, for de andre lande omkring os bygger også vindmøller.

Det er bare det sædvanlige “ekspertvælde”, som ikke tænker alle elementerne af processen igennem, men formår kun at se deres egen lille del af processen. Sådan er det altid, og det går, næsten, altid galt.

G-d og g-derne bevare Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.