Rewilding

i Topnyheder af

Nu er klimaminister fr. Lea Wermelin på vej til Nordjylland for at fortælle os dumme nordjyder, hvorfor rewilding skulle være så fremragende en ide.

Hun er hjertelig velkommen, men når hun nu er så venlig at komme til Nordjylland, (det er HELT sikkert, at hun ikke vil snakke med TV Frihed), kunne vi så ikke starte med at diskutere problemstillingen på et seriøst niveau?

Jeg har tidligere diskuteret rewilding med Dorthe Brauner og Ulf Nielsen, begge stærke kritikere af Rewilding ideerne.

Jeg forsøgte også at snakke med Rune Engelbrecht, som er den filosof som står bag ideerne, men han ville ikke dialog, på trods af, at jeg købte hans bog.

Men, lad os rekapitulere kritikken.

Rewilding er en udenlandsk ide, som knytter sig til projekter i Holland blandt andet.

Kigger vi på de hollandske erfaringer, så skabte rewilding ideerne en massiv lidelse for dyrene, og mange dyrelæger måtte virkelig råbe vagt i gevær i Holland.

I Danmark har vi ligeså haft erfaringer, dårlige erfaringer, i Mols bjerge, hvor dyrene også har lidt om vinteren.

Så, det er erfaringerne vi har haft her i Nordjylland.

Så har jeg så taget den filosofiske diskussion med Dorthe, og kigger vi på de ideer som ligger til grund for rewilding ideerne, så er det, langt hen af vejen, tale om utrolig usunde ideer. Specielt de darwinistiske ideer har tidligere ført til nazisme og andet ubehageligt skidt, så derfor mener jeg, at man kan føre en endda meget skarp kritik af rewilding ideerne. Faktisk eksperimenterede nazisterne med de darwinistiske ideer på alle mulige måder også med dyr, og det var ret ubehageligt for de fleste involverede både dyr, jøder, sigøjnere og kandikappede.

Nu er det ikke fordi vi ikke kan se, at kritikken er blevet taget til efterretning i København. Vi oplever skriv som, meget pinefuldt, forsøger at komme den kritik i møde, at dyrene skulle lide. Det på trods af, at vi jo ved, at det er sket mange steder med de her forfærdelige ideer.

Det er muligt, at man kan sminke ideerne med lidt pudder, men en skidt ide er nu stadig en skidt ide.

Anyway, jeg mener, at man bør tage diskussionen der hvor den hører til; på det naturfilosofiske niveau.

For projekter er altid effekten af ideer.

Så, hvad vil i så med jeres darwinistiske ideer, som tidligere har ført til al mulig form for lidelse i Danmark?

Det kunne vi godt tænke os at vide herovre i Nordjylland, og lad være med tale ned til os. Følg hellere den debat der er skabt herovre, og svar på den, tak.

G-d og g-derne bevare Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.