Medier

i Topnyheder af

Ok, så er vi i gang med medieforhandlingerne for alvor.

Hele ideen med fr. Mette Frederiksens udspil; at vi skal satse på samtalen, det er noget som virkelig også er hjerteblod for mig. Jeg mener, at vi skal blive bedre til at samtale, på tværs af politisk skel.

Men hvordan gør vi det så?

Ja, vi satser på at SAMTALE med de offentlige medier som vi har, og stiller krav til dem ang. deres prioritering.

Det betyder ikke, at vi ikke skal have kritiske medier, tværtimod. Det handler om, at specielt de offentlige medier skal PRIORITERE samtalen noget mere.

I stedet for bageprogrammer i prime time, så skal vi have debatprogrammer i primetime.

Jeg ved godt, at det ikke sælger ligeså godt som bageprogrammer, men vi betaler ikke i dyre domme som samfund for, at de offentlige medeir skal lave bageprogrammer, vi betaler fordi de offentlige medier skal facilitere demokratiet.

At facilitere demokratiet gør man bedst ved at skabe debat om de samfundsudfordringer vi har.

Det betyder ikke, at man ikke kan lave programmer om forskellige emner, men vi skal have politikere, meningsdannere, og andre debattørrer frem i primetime.

Så skal debatten bredes ud. Jeg er stadig kanariefuglen i kulminen. Så længe Asger Trier ikke er med i debatterne, så er det ikke godt nok. Der er selvfølgelig også mange andre, blandt andet Lars Hedegaard og andre i min generation.

Det giver ingen mening at deplatformere og holde udenfor fra de offentlige mediers side, det er ikke det vi betaler for som samfund. De offentlige medier skal gøre det de er skabt for publicSERVICE, de skal servicere det demokratiske samfund med samtale på tværs af politiske skel. Ikke flere børneprogrammer som halvt søger at islamisere de danske børn, ikke flere programmer som handler om alt muligt andet end den offentlige samtale.

De offentlige medier skal altså til at tage sig selv lidt mere seriøst og levere den ydelse samfundet med rimelighed kan forvente at de leverer. Altså politisk debat og folkeoplysning.

Så er der de Socialdemokratiske medier i en moderne form.

Den er svær, idet det rekrutteringsmæssige grundlag bare ikke er der.

Nu har S. så lagt sig i halen på undertegnede og de miljøer som jeg er den af, primært Vilkskomiteen og nogle af de miljø/landbrugsnetværk jeg er en del af, plus fagforeningen.

Det er tunge, stærke mennesker, som står op om morgenen og går på arbejde. Ildsjæle, modige forkæmpere for frihed og samtale.

Oriana Fallaci generationen.

Vores netværk er internationalt prestigefyldte medier som Charlie Hebdo og andre kontroversielle men folkekære personer. Vi er filosofferne og renneassancehumanisterne.

Vores netværk har lidt meget under terrorangrebet på Vilkskomiteen, så vi har ikke så meget netværk tilbage.

Jo, så er der opstået noget nyt på Læsø med Læsø kunsthal, men det er stadig begrænset.

Men man kunne sagtens støtte disse modige, stærke mennesker i deres kamp for frihed og demokrati.

Vi kunne sætte Helle Merete Brix ind som redaktør, samle alle disse dejlige, modige mennesker i et lille mediehus, som udgav satitiske magasiner og anden kunst. Om ikke andet kunne det være et projekt, altså støtte til min del af Vilks komiteen, som de fleste i Folketinget ville kunne se ideen med.

En anden mulighed er, at spytte nogle flere penge i TV Frihed. Gøre TV Frihed landsdækkende, og skabe ikke bare spændende samtaler i Nordjylland, men med udgangspunkt i hele landet. Det kunne være interessant.

Jeg har ikke lyst til at skabe en stor organisation omkring mig selv, men det kunne være meget rart, at kunne koncentrere mig om at lave fjernsyn og ikke skulle lave det hele selv.

Det ville skabe endnu mere dialog på tværs.

Lad være med at investere i de medier som mangler kant. Pittelkows Korte Avis er også et spændende projekt, fik han flere penge, ville han kunne skabe noget spændende, det er der ingen tvivl om. Jeg ved ikke hvor han er, om han er gået på pension, men manden er utrolig dygtig.

Der er mange interessante projekter, men find de projekter som reelt kan skabe dynamik og fremgang.

G-d og g-derne bevare Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.