Ære være Lars Vilks

i Topnyheder af

Lars Vilks er død, der er ingen der ved om det er en terrorhandling eller det var et uheld, men mon ikke det var en terrorhandling? Det bærer i hvert fald alle tegnene; en lastbil er blevet brugt på en vej med autoværn imellem de to kørerbaner.

Det lugter langt væk af terror, og det kommer nok for en dag, snart.

Men når det så er sagt, så rumler der sig jo mange tanker inde i en.

Lars Vilks var min ven, ikke bare sådan overfladisk, men sådan rigtigt. Vi delte værdier, og delte det samme provoinstinkt; det humanistiske drive henimod en bedre verden.

Vilks tegnede Mohammed som hund, for at solidarisere med Kurt Westergaard og han var en demokrat og en humanist om en hals. Så venligt og godt menneske som med sine kunstværker oplyste verdens ondskab.

Han var stærk.

Det er i brydningen imellem sådan nogle typer som Vilks og islam at verden skabes. Resten af samfundet kan spejle sig i vores konflikter og se sig selv i dem. Vil de være på islams side, eller vil de være på de kulturradikale kunstneres side?

Dette valg er vel helt cementeret med Vilks død, hvis man holder med islam i den version som folder sig ud heroppe i Skandinavien, så er man ond.

G-d og g-derne bevare Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.