Den levende samtale

i Topnyheder af

Danmark er et kaffedemokrati, hvis man altså spørger danskerne. Man kan godt lide, at man snakker lidt ind over kaffebordet, hvis man skal have løst konflikterne, og der skal skabes noget nyt.

Der skal stikkes en finger i jorden, og man skal lære hinandens argumenter at kende, så kan man nok også finde ud af noget.

Formanden for Danmarks Naturfredningsforening her i Nordjylland, fortalte mig, hvordan Thy nationalpark var kommet op og stå. Vel og mærke en af Danmarks mest succesfulde naturparker.

Det var sådan, at så havde borgmesteren været rundt og snakke med de bønder som havde jord op til nationalparken, og fået deres accept inden naturparken var gået i gang.

Så virkede det, alt var klappet af, og alle var tilfredse.

Sådan virker Danmark.

Derfor tror jeg også, og det er min erkendelse, at danske medier skal afspejle den virkelighed. Når noget skal i gang i Danmark, så skal alle høres, vi skal have en en kop kaffe, forstået på den måde, at vi skal bruge tid til at høre hinandens argumenter, og så skal vi finde et kompromis vi alle kan være glade ved.

Det er derfor, at den Christianborgsstyrede process ikke holder, det er ikke klappet af med dem som bor de steder det skal ske i.

Den process, altså den græsrodsdemokratiske process, skal Christiansborg investere i, efter min mening, ellers ender vi med de her sure mennesker som ikke føler sig hørt.

Så lidt mere kaffekop og samtale, det er nok ikke så ringe endda.

G-d og g-derne bevare Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.