De næste to år

i Topnyheder af

Socialdemokratiet er ikke i krise, så længe Socialdemokratiet leverer på de valgløfter der er givet.

På den ene side klima, på den anden side en stram og fair sikkerhedspolitik.

Det er bottom line.

Derfor tror jeg, at man skal tage det lidt med ro, og se lidt mere nøgternt på tingene.

Coronakrisen var en speciel situation, nu skal vi fokusere på “normal” politisk virkelighed.

Den er sådan set ikke så svært, hvis man skynder sig lidt mere langsomt.

Jeg tror, at S. gik lidt i panik post corona, og gik i gang med alle mulige tiltag. Her er missionen, for at sige det ud fra et overordnet perspektiv, at fokusere på de valgløfter der er givet, ikke mere ikke mindre.

Så er der andre mere presserende ting som skal leveres, som er mere i detaljen. Men overordnet handler det om klima og sikkerhed.

På klimafronten er det lykkes, at levere et meget bredt forlig over midten, og det har stoppet nedturen for S. Hvorfor? Fordi det viser kompetence, dygtighed. Jeg er med på, at fløjene i forliget, på den ene side mange bønder og på den anden side mange natur NGO´er er utilfredse, men lad os nu se, hvis vi holder snuden i sporet, så kan vi også levere. Det plejer faktisk at være kendetegnet ved det jeg plejer at lave, det virker.

Vi er stadig ikke kommet ud af starthullerne med bæredygtig energi. Haldor Topsøe og andre spillere på det marked nægter bare at snakke med mig, så for mig er det problematisk. Der er landbrug og fiskeri meget mere nede på jorden, så der kan vi komme nogen vejne. Jeg må arbejde på, at få dem i tale.

Men stop op, træk vejret, tænk over de grundlæggende valgløfter, og fokuser så på dem. Det er de valgløfter S. bliver vurderet på til næste valg, så der skal leveres. Det vil i praksis sige, Tesfaye skal mere i gang, og vi skal i mål med klima.

Jeg ved godt, at jeg er lidt hård, og jeg tror den nye kulturminister blev lidt sur på mig, men mine intentioner er udelukkende at forsøge at hjælpe S. jeg har ingen negative ambitioner. Ja, og så SF også. Det var et hit med Jacob Mark og den islamkritiske diskurs, det gav to procent op. Men SF lider under det kompromis der er indgået på landbrug, så det er virkelig vigtigt, at vi så også leverer noget her.

Jeg får mega travlt i efteråret.

Men jeg kan sige, at jeg allerede forespurgt på en person som kan dække den nyudvikling der er indenfor landbrugsmaskiner, så jeg vil gerne ud at få et bedre overblik over det, det samme indenfor fiskeri.

Det er krumtappen i forliget, at den teknologiske udvikling skaber et bedre CO2 regnskab, formindsker brugen af gødning og pesticider.

Så, det skal vi videre med, ligeså med fiskergear, der er også en vej der at gå.

Så vi når det, vi fik lige cuttet to år med corona, men der er stadig masser af tid, hvis vi formår at holde snuden i sporet.

G-d og g-derne bevare Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.