Paradigmeskifte for politiet

i Topnyheder af

Så sker der endelig noget i systemet. Med den nye virkelighed for lærerne, at de har MULIGHEDEN for at vise Mohammedtegningen i undervisningen, så skaber det en helt, helt, helt ny sikkerhedssituation, som politiet, efterretningstjenesten, de mere offensive værn og hjemmeværnet skal tilpasse sig.

Nu er jeg selv hjemmeværnsmand, og kender derfor til den blændende kompetence, som specielt hjemmeværnet besidder. Ok, jeg er måske lidt farvet, men jeg er nu ret vild med hjemmeværnet.

Anyway, noget som måske på overfladen virker som en lille ting; at vise en tegning i undervisninger, det er, reelt, en udfordring for det system som ligger bag ved hele folkeskolen. Her tænker jeg selvfølgelig primært på SSP, det vil sige det samarbejde folkeskolen (og andre skoler) har med politiet.

Indtil videre har SSP samarbejdet primært haft forebyggende karakter. Det nye er imidlertid, at det ikke KUN handler om forebyggelse, men også om reelt politiarbejde.

Hvor skolerne tidligere udelukkende har samarbejdet om besværlige elever, så skal man nu, som en ekstra udvidelse af samarbejdet, kunne levere sikkerhed ved visning af Mohammedtegningen.

Det bliver en ufattelig svær opgave, og kun hvis de dygtigste politibetjente finder ud af at organisere det (hint; rejseholdet), så vil det kunne fungere i praksis.

En genopfindelse af rejseholdet, altså en tværgående politienhed, som har kontakt til alle de forskellige stationer, vil kunne dele efterretninger, stille op med stærke enheder og generelt undervise de lokale stationer i sikkerhed i forbindelse med terrorforbyggelse og hvad der kan blive skarpe missioner.

Forberedelsen vil være nøglen til succes.

Det skal være det bedste politiet formår at opstille, hele etatens fremtid er på spil, hvis der ikke leveres en seriøs sikkerhed i forbindelse med visning af Mohammetegningen, så er hele styrkens fremtid på spil.

Kan politiet levere den ønskede sikkerhed, eller ej?

Så, det er reelt det man kalder et paradigmeskifte vi ser på.

Et af de helt, helt store paradigmeskifter.

G-d og g-derne bevare Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.