Oplysningen

i Topnyheder af

TV Frihed udvikler sig meget uventet må man sige. Journalistik har mange facetter. I udgangspunktet var min ide, at forsøge at understøtte vores samfund med gode debatter og samtaler, i bedste højskoleånd. Det har også lykkes, langt hen af vejen.

Denne metode har givet en spændende indsigt landbrugets behov, som har været en rigtig god opbakning til Folketinget i folketingets beslutninger, og jeg kører videre med fiskeri. I dag har jeg en spændene samtale med Hassan Preisler, som har lavet en dramatisering af Hans Kirks roman “Fiskerne”, idet jeg mener, at en dybere kulturel forståelse af faget er vigtig for at forstå, hvad det er for en samfundsgruppe vi har at gøre med.

FORSTÅELSEN er væsentlig. Så det bliver spændende.

Men der er et sted, hvor samtalen har slået helt, helt fejl, og det er i Aalborg. Her er der meget få mennesker som for alvor vil snakke med mig, og grundlæggende så bliver mine samtale projekter underprioriteret og radikal islam opprioriteret. Sådan er det desværre, tro det eller lad vær.

Når man mødes med så stærk en modstand, og det gør man jo indimellem som journalist, så er oplysningen væsentlig.

Oplysningen er den del af den journalistiske tradition, som har med afdækning af hemmeligheder at gøre. Man forsøger at skabe transperens, gennemsigtighed, og give borgerne en mulighed for at forstå hvad der sker af svindel og humbug indenfor magtens mure.

Der har allerede været tre sager. Først sagen om højhusene i Nørresundby, så sagen på Viften og sidst planerne om en muslimsk borgmester med potentielle terrorforbindelser som borgmester, endda overborgmester.

Det er da alligevel noget af en række af hard core afsløringer.

Men denne oplysende funktion ved journalistikken er faktisk ligeså vigtig som samtalen. Demokratiet fungerer kun, hvis magten bides i hælene. Det er muligt, at det er ubehageligt for magten af blive afsløret i deres hemmeligheder, men så kunne de jo lade være med at have alle de hemmeligheder.

Den humanistiske oplysning er væsentlig for at samfundet fungerer ordentligt.

Nu kan de Aalborgensiske borgere stemme om hvorvidt de vil have en overborgmester med potentielle terrorforbindelser eller ej. Det skulle man mene, er en væsentlig bevæggrund for ens stemme.

Man kan i øvrigt se sammenspistheden og den manglende transparens ved samfundet idet INGEN andre medier har hverken diskuteret eller forholdt sig til det brag af en nyhed jeg bragte her sidste uge INGEN.

Så er der vist lige lidt for meget kammerateri og sammenspisthed i en kommune, når det sker.

Transperens og gennemsigtighed er utrolig vigtig for en kommune, ja for alle samfund. Det koster, det er hårdt at oprette, og det kræver ubestikkelige medier og byrådsmedlemmer.

Det har man så i Aalborg, og det skal Aalborgenserne være glade for. For plat og fusk er gift for samfundet. Men lys og gennemsigtighed holder magten ansvarlig.

Så det bliver nok TV Friheds rolle som medie i forhold til Aalborg; oplysning, uantastet, ubestikkelig oplysning.

G-d og g-derne bevare Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.