Fiskerne

i Topnyheder af

Efter at have tygget lidt på mit interview med hr. Hassan Preisler, så synes jeg, ud over, at det var virkelig hyggeligt, at der står nogle store erkendelser i interviewet fra min side.

Primært handler det om FORSTÅELSEN imellem land og by. Vi københavnere forstår simpelthen ikke hvem fiskerne er. Vi ved det bare ikke.

De er havets arbejdsmænd, men de er så meget mere. De er frihedssøgende, stærke individer som foretrækker at bestemme selv.

Som liberale, så kan jeg ikke se andet, end at den trang vi liberale har til frihed burde da være noget vi kan samles om.

Hvis fiskerne har en stærk trang til at bestemme selv, kan vi så ikke se det som en styrke eller et adelsmærke fremfor at betragte det som et problem?

Fiskere er frihedssøgende og søger den frihed på havet. De vil have lov til at bestemme selv.

Det så man virkelig under hele kameraproblematikken. Det som fiskerne ikke brød sig om, det var kontrollen og den manglende frihed.

At de så samtidig er naturmennesker, det synes jeg er interessant. For hvad er det som sker der? Mødet imellem frihedstrangen og naturen?

Er det den ubønhørlige natur som skaber denne frihedstrang, eller er det de farer som fiskerne møder på deres færd, som får dem til at værdsætte deres frihed så højt?

I hvert fald kan man sige, at fiskere er mere komplekse som samfundsgruppe end vi måske lige tænker i første omgang.

Så, det fik jeg ud af diskussionen med Hassan, at dybden i forståelsen af dette klassiske fag er en vigtig for at kunne komme med positive, konstruktive løsninger på klimadiskussionen.

G-d og g-derne bevare Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.