Det hemmelige politi

i Topnyheder af

Nu kommer, forhåbentlig, diskussionen af politiets opførsel med lanceringen af fr. Jaleh Tavakolis bog; Vi fjerner dit barn, du har delt et link.

Titlen siger jo alt; de sociale myndigheder agerer politisk kontrolinstans, uden hjemmel, og overreagerer fuldstændig i forhold til det de vil opnå.

Kigger vi lidt dybere på sagen, så er problemet, helt grundlæggende, at myndighederne er blevet politiserende. Siden hvornår er det de sociale myndigheders opgave, at agere politisk kontrol? De sociale myndigheder skal ikke beskæftige sig med politik, de skal beskæftige sig med, at skabe gode rammer for de socialt udsatte.

Det er denne politiske indblanding i borgernes liv, som selvfølgelig er forkert. Det sker ikke i en seriøs ukorrumperet retsstat.

Det er sådan noget som skete i Sovjet og i kommunistiske stater som Kina og El Salvador. I en seriøs retsstat er der uigennemtrængelige skodder imellem politiet og myndighedernes opgave og politik.

Hvad i alverden er det som sker?

Nu har jeg været reelt forfulgt af nogenlunde de samme myndigheder som Jaleh Tavakoli i mange år, og er en del af miljø, som politiet og myndighederne er efter. Så jeg har efterhånden fået oparbejdet en del viden om området. Jeg er filosof og videnskabsmand, så jeg har forsøgt at forholde mig så objektivt og rationelt til det som muligt. Nu er jeg jøde, så jeg har nogle forbilleder, som jeg har set op til i processen. Dels de fanger som var i Warsjava under under anden verdenskrig og dels Saransky, som er en russisk/jødisk afhopper fra det tidligere Sovjet.

Det som de tilfangetagne jøder gjorde i Warsjavas ghetto var, at de analyserede på deres vilkår, objektivt, og vidensskabende. Mange af de jøder som var taget til fange der, var dygtige læger og videnskabsfolk. Så det har jeg forsøgt at gøre, med min tilstand. Hvordan er systemet indrettet, hvordan kan jeg overleve dets konstante angreb imod min person. Og Saransky, som altid holdt humøret op, på trods af, at han sad i Gulag. Han fandt på måder at holde sig sund, rent mentalt, han spillede skak i fængslet, og sang hjertens lyst hver dag, for at holde sig glad. Det gør jeg også, jeg holder altid mig selv glad. Jeg beder rigtig meget, da jeg er religiøs, og det holder mig sund, rent mentalt.

Men, hvad er det der sker. Jeg kan se, at det er de samme metoder de fleste af mine venner bliver mødt med at myndigheder og politi på tværs af de enkelte personer. Jaleh blev anklaget af de sociale myndigheder, jeg har en ven som pludselig blev sendt i arbejdsprøvning, da han ville lave en happening på Himmelbjerget. Jeg har en anden ven, som også endte i et langt arbejdsforløb i forbindelse med en happening. Der er et mønster idet, at de sociale myndigheder forsøger at kontrollere meningsdannelsen. Det sker ofte.

Det er klart, det er komplet ulovligt, og det skal der ryddes op i.

Så er der infiltrationen. For ti år siden var det ret almindeligt, og PET havde ingen hæmninger. De infiltrerede familier, jobs, fritidsaktiviteter. Målet var igen, at forsøge at kontrollere den enkelte politiske persons meningsdannelse. Hvis en person havde “forkerte” holdninger, så havde det pludselig konsekvenser. Jeg snakkede med en af mine venner, og måske var og er målet, at forsøge at ødelægge den forfulgtes netværk. Jeg kunne i hvert fald konstatere, at mit netværk var noget tyndt på et tidspunkt.

Så er der deplatformeringen. Altså forhindringen i at komme til i medierne. Her er Lars Hedegaard et ret godt eksempel. Han kommer ikke igennem i nogle større medier. Det samme oplever jeg. Jeg ved ikke, om der er en forbindelse imellem myndighederne og medierne. Men en eller anden form for korruption er der dér. Det burde være sådan, at tilskuddet til de offentlige medier afhang af, hvorvidt man opfylder demokratiske kriterier.

Sådan er problemet mangearmet. Det er et system, en maskine. Sådan var KGB og STASI også. Det er når det hemmelige politi får for meget magt, at tingene korrumperer.

Hvad gør vi ved det?

Det man gjorde ved det i Rusland var, at nedlægge KGB. Man sagde, at KGB var det ondeste sted i verden. Hvis man ser det fra Tavakolis perspektiv, vil hun så ikke kunne sige det samme om PET?

Når en myndighed bliver for korrupt, så er det bedre at nedlægge den myndighed, og som formanden for Fremskridtspartiet sagde, så kan de checke parkeringsbøder på Himmelbjerget efter dét.

Det er min holdning. PET er ikke til at redde. Så kan militæret overtage opgaven en tid, indtil politiet retter sig.

Jeg vil lige sige, at jeg ikke generelt har noget imod et velfungerende politi. Men der skal være en skarp sondring imellem politik og politiarbejde. Så snart vi får de her politiserede politier, så går tingene galt. Det var erfaringen fra østeuropa, og det er lidt ærgerligt, at vi skal gentage østeuropas dårlige erfaringer tyve år efter.

Det var Scharff som skabte det monster vi har i dag. Jeg var allerede dengang ude med en konstruktiv og stærk kritik af hans virkemåde. Det førte faktisk til hans fyring, men nu har vi så Tavakolis sag, så helt er der ikke blevet ryddet op i sagerne.

Det er ok at fejle en gang, men når man gentager sine fejl, så er man ikke i stand til at lære af sine fejl. Så er det bedre at nedlægge PET, og få en mere sund og mindre politisk institution ind over.

G-d og g-derne bevare Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.