Formidlingsteknik

i Topnyheder af

Jeg har tænkt lidt videre over power to x, og hvorfor power to x er en nøgle teknologi.

Vi forbruger lige nu fossile brændstoffer. For at sige det lidt enkelt, så bruger vi solenergi som er lagret i gamle planter som er rådnet og endt som kul, olie eller gas.

Den solenergi vi forbruger af de fossile (det hedder fossile brændstoffer, fordi de er “fosillerede”, det vil sige bevaret fra gammel tid) kommer til at skabe en overskudsvarme i forhold til det jorden normalt er vandt til. Det er det som skaber de forhøjede temperaturer og dermed issmeltningen, i hvert fald teoretisk. Der er også nogen som mener, at det er solens temperatur som skaber forhøjningen af jordens temperatur, men uanset er det et problem, at jordens temperatur stiger.

Der kommer altså for meget energi ind i systemet i forhold til hvad systemet er vandt til.

Det vi har brug for, er et nulsumsspil. Det vil sige, at der kommer ligesåmeget energi ind i systemet, som der kommer ud af systemet.

Det er derfor bæredygtig energi er så smart en ide. Fordi det forbruger den energi som allerede er her på jorden, det vil sige vind, vand eller sol energi. Der kommer ikke mere energi ind i jordens system.

Problemet har ikke været at skabe bæredygtig energi. Der findes allerede mange former for bæredygtig energi. Norge har for eksempel skabt el med elturbiner på deres floder i næsten hundrede år, problemet er FORMIDLINGEN af energien.

Her har vi, indtil videre valgt at køre strømmen direkte ind i de nye elbiler. Vi skaber noget strøm, som så forbruges en til en.

Det er der ikke noget galt med, bortset fra, at vindmølleparkerne ikke leverer en stabil strømkapacitet, men varierer med vinden, så vi bliver nødt til at have noget falde tilbage på. Yderligere kan vi ikke bruge batterier i lastbiler eller både endnu.

Men det problem kan vi løse, fordi Power to X skaber den nødvendige bro imellem produktion af el, og forbruget af el. Så ovenikøbet i en version som er konkurrence dygtig med fossile brændstoffer i pris. Beat that. Power to x skaber brændstof skabt af vedvarende energi.

Derfor er derfor det er smart af Danmark, at satse på denne FORMIDLINGSteknologi.

Hvis vi kan udvikle denne teknologi, og vi er allerede langt med udviklingen, så kan vi skabe et afbalanceret forbrug af energi, som ikke overopheder kloden, og vi skaber teknologier vi kan tjene en masse penge på. Vi kan blive det nye Saudi arabien, siger nogle af de ledende udviklere af teknologen power to x.

Ydermere har vi en flåde med en størrelse, så vi hurtigt kan omsætte al den strøm vi skaber på vores egne både, hvilket vil give rederierne en konkurrencefordel. Hvem vil ikke købe transportkapacitet af en flåde som er bæredygtig? Kan i se synergi effekterne?

Der er så Kim Winthers projekt er spændene, som relativt simpelt kan omforme vores biler til OGSÅ at køre på bæredygtigt brændstof, det er ret simpelt med en lille ændring i computer systemet.

Det som der er brug for, er fokus, dedikation og handlekraft fra politisk hold. Hr. Jacob Mark, næstformand sagde det klart; Pick the Winners.

Det er vejen frem, hvis vi skal gøre denne klode sundere at leve på, og at vi så kan skabe en ufattelig rigdom til os selv undervejs, fordi vi er kvikke og innovative, det er vel kun godt.

Grunden til, at vi har disse forcer er et naturvidenskabeligt forskningsmiljø som går helt tilbage til Ørsted, og endnu længere tilbage til Tycho Brahe, altså verdensledende naturvidenskabsmænd, som virkelig har fundet på mange ting indenfor teknik. Tycho Brahe opfandt præcisionen som metode, Ørsted opfandt elmotoren, Niels Bohr opfandt atomfysikken. Vi kan noget her.

Det er at bruge de kompetencer, som vi har arvet til at gøre kloden grønnere. Det er nu chancen er her, det er ikke om to år, det er nu der skal handles og satses.

G-d og g-derne bevare Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.