Kunst og nyskabelse

i Topnyheder af

Der er rejst en eller anden form for debat om hvad kunst er, her efter, at nogle studerende og nogle af deres lærere var så kække at lave deres egen lille happening, hvor de, priviligerede som de er (de går gratis i skole, bliver betalt af staten) smed en fin gammel statue i vandet.

Var det kunst, nej det var ikke der var INTET nyskabende i happeningen.

Forudsætningen for noget er kunst er, efter min mening, at det bryder grænser og bygger nye former, som følger med tiden.

Herunder er et link til to gutter som kommer af den klassiske musiks verden, og omfavner den populære musik. To celloer som spiller AC/DCs mega fede nummer “thunder”. Konstrasten ligger i, at AC/DC er indbegrebet af arbejder/skovmandsrock. Angus Young, leadguitaristen i AC/DC spiller med sådan en gammel skovl af en guitar, det har han altid gjort, det vil han altid gøre. De to unge italienere som spiller en klassisk version af Angus nummer er indbegrebet af klassisk ekvilibristisme. Smukke, talentfulde, knivskarpe på beatet.

I spændingsfeltet imellem rock og klassisk opstår noget NYT. Hørte i den statens museum for kunst. Hvad alverden er der af NYT i at køre de drøvtyggede kommunistiske ideer igennem, en gang til. Der er fred i Mellemøsten, araberne holder i hånd med jøderne. Imperialismen er slet ikke i vesten længere, den er flyttet til Kina. So on and so forth, det er alligevel utrolig at de kan slippe afsted med at undervise i sådan noget idiotisk old school plimmelim.

Når jeg, som ærkekøbenhavner, tager til Jylland og laver lokalt, så er det kunst. Hvorfor, fordi det er nyskabende.

I spændingsfeltet imellem Københavneren og alle de problemer der er herovre i Jylland, så skabes noget helt unikt.

Hvorfor kommer alle københavnerne ikke herover, og laver lokaltv? Det er fordi de ikke kan tænke ud af boksen. Jeg siger det bare. Og hør så lige nedenstående nummer. Det er fuld skrald 🙂

G-d og g-derne bevare Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.