Windpower

i Topnyheder af

Jeg har lige snakket med en af de mest interessante power to x projekter vi har i Danmark. Det er et projekt, som for to år siden, har opstillet et pilotanlæg til produktion af brint.

En stor vindmølle, som er knyttet direkte til et brint produktionsanlæg. Det er det projekt som ligger til grund for regeringens ide om, at bygge produktionsanlæg ude i farvandet. De berygtede “energi øer”.

Lad mig prøve at forklare hvad det går ud på.

En vindmølle producerer strøm når vinden blæser. Denne teknologi er vi i Danmark førende med. Vi har nogle hvis ikke DE bedste vindmøller i verden. Det knytter sig primært til den mekanik som sidder i huset som møllen kører rundt i.

Altså den måde rotoren bliver kørt rundt inde i rotorhuset.

Anlægget er helt fremme i skoene internationalt, de har været i BBC og andre store internationale medier.

I følge min kontakt i firmaet, er regnestykket sådan her;

– Hvis man har 60.000 vindmøller af 1 mgw størrelse, vil man kunne dække HELE forbruget af skibsbrændstof i verden. Prøv lige a vende det inde i knolden HELE forbruget, ikke bare Danmarks forbrug men HELE verdens forbrug. Det lyder måske af mange møller, men det er det faktisk ikke, set ud fra et teknisk perspektiv.
– Det logistiske setup er smart. Man producerer biobrændstof på energi øen (eller bruger en af af de gamle boreplatforme, som vi alligevel ikke skal bruge til noget, så bliver det langt, langt billigere), og brændstoffet distribueres så fra energiøen eller den gamle boreplatform

Med andre ord, vi har virkelig en potentiel game changer i energi industrien.

Hvad skal politikerne gøre? De skal sætte retningen. At fokusere på power to x, er det nye sort. Det er i hvert fald det alle de gamle gutter jeg har snakket med herovre i Nordjylland siger, og de har været med siden de allerførste vindmøller. Skovgaard er gammel Tvind mand. Så det er det mest kvalificerede svar på debatten.

Det svære er, at finde ud af, hvor markedet bevæger sig hen, og så entrere i markedet på det rigtige tidspunkt, og på den rette måde. Men vi har virkelig alle forudsætningerne for at skabe en succes. Vi har produktions know how, og vi har en direkte aftager af biobrændstof, nemlig vores store flåde.

Så de to ting lagt sammen, burde give os en rigtig, rigtig, rigtig god forudsætning, for at komme ind på energi markedet med et konkurrence dygtigt produkt.

Prøv lige at se for jer, hvad vil det vil betyde for arbejdspladser og rigdom for Danmark, hvis det lykkes. Det vil betyde massive ekstraindkomster til statskassen og til de dygtige kreatører og iværksættere vi har indenfor energi udvikling.

Med andre ord, vi kan skabe en succes som både højre og venstrefløjen vil synes er rigtig god ide. Højrefløjen, fordi højrefløjen godt kan lide innovation og business, og venstrefløjen, fordi vi kan gøre en forskel indenfor klima.

Med andre ord noget vi kan blive enige om, og som derfor vil have en meget bred både folkelig såvel som politisk opbakning.

G-d og g-derne bevare Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.