Folkeoplysningen

i Topnyheder af

De offentlige medier er sjældent særlig gode, det vil jeg faktisk meget gerne medgive.

De konflikter vi har i samfundet bliver sjældent formidlet særlig professionelt, og ofte rammer de offentlige medier bare helt ved siden af skiven.

Ser man for eksempel Deadline, så er det ofte en lidt middelmådig forestilling, som bare ikke rigtig rykker.

Det har ikke altid været sådan, i gamle dage, der var det at komme i fjernsynet det samme som at blive taget i ed.

Hvad er der sket? Der er sket det, at de sociale medier, på godt og ondt, har forandret mediebilledet. Det er næsten umuligt, for de store statsdrevne Public service stationer at følge med debatterne. De sociale mediers format; et blog univers, skaber nogle spændende, men ofte meget ensidige debatter, som ikke skaber mere forståelse for den enkelte debat, men mere forståelse for en PART i debatten.

Det skaber den her grøftegravning og manglende forståelse af hinandens perspektiv. Jeg kan se det som lokal tv, jeg bevæger mig over mange forskellige debatter, og det er det samme jeg ser hver gang. Grøftegravning, manglende forståelse og ideologiske kampe.

Det er med andre ord ikke bare et problem i Danmark, det er et globalt problem som skyldes de sociale medier.

Hvad gør et lille land som Danmark i sådan situation, for at forsøge at undgå de her forfærdelige skismaer som splitter befolkningen?

De skaber medier af en højere kvalitet end det som public service har leveret indtil videre. Medier som er født ind i de sociale medier, skabes på de sociale mediers præmisser, men som HOLDER FAST i den grundlæggende public service opgave; at skabe forståelse og debat på tværs.

Det er faktisk lykkedes, nogenlunde, med TV Frihed. Vi får selvfølgelig nogle negative kommentarer fra nogle af dem som er med i de ofte meget giftige og hadske debatter som er rundt omkring. Men borgerne FORSTÅR godt, at TV Friheds mission er at skabe bro, og selvom det ikke altid lykkes, at skabe den bro rent fysisk, så er det godt for debatten, at nogle i det mindste FORSØGER. Det skaber en stemning af, at der trods alt er nogen som interesserer sig for, at vi kan skabe demokratiske løsninger.

Hvis samfundet skal følge med i de udfordringer vi har, så er det TV Friheds vej vi skal forsøge at gå. Det siger jeg faktisk ikke for mele min egen kage, om jeg får lidt mere eller mindre ressourcer skaber ingen reel forskel på mit job. Jeg siger det, fordi det er utrolig vigtigt, at vi som samfund formår at modgå den splittelse som er i samfundet, skaber bro og dialog.

Min oplevelse er, at der faktisk er mange venlige og kloge mennesker rundt omkring, som virkelig ved noget om som gerne VIL dialogen. Vores opgave som Public service er, at give stemme til dem som ved noget, uanset om de har en lang og fin uddannelse.

I gamle dage indenfor højskolen, der var vi faktisk meget snobbede omkring det med den “sorte skole”. Der var det ikke i sig selv en fin ting at have en akademisk uddannelse, tværtimod så man lidt ned på dem med de fine papirer, og mente, at det var uddannelse i livet, som skulle være det væsentlige. Det er derfor man aldrig går til eksamen på en højskole.

At det så tiltrak alle de fineste hoveder, også dem MED en fin uddannelse, det er så en anden historie.

Men den gamle højskoleånd, med højt til loftet og langt til døren og respekt for både hånden og åndens arbejde, det er nok ikke det dårligste udgangspunkt i disse splittede tider. FOLKEOPLYSNINGEN, mangler at slå igennem på Facebook, Twitter og Youtube. Men KAN vi formå at skabe et nyt kapitel i højskolens formidling, så kan vi også skabe bedre rammer for debatten.

G-d og g-derne bevare Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.