Mennesket

i Topnyheder af

Det her med moral er virkelig en simpel ting, dydens smalle sti og Tolstoi som siger, at alle gode familier er ens, altimens alle dårlige familier er dårlige på hver deres måde.

Tro indenfor et jødisk perspektiv og dermed også både et kristent såvel som et muslimsk perspektiv er spændt ud imellem engle på den ene side og dæmoner på den anden side.

I dette felt skal vi finde hvad der er rigtig og forkert. Indenfor jødedommen snakker vi om det at være et “Mensch”, et menneske. Hvad er et menneske? Det er en person som altid tilgiver, altid har en godt ord at sige om andre, altid tager hensyn, altid stiller sig i vejen for dem, som vil slå på dem som ingen våben har.

Det er et menneske som anerkender, viser vejen ved at gå forrest, som er ærlig og ordentlig, er viis og ydmyg. Et menneske betragter sandheden som det bærende i en relation, han eller hun viser sig som et ordentlig menneske i en situation hvor ordentlighed er forsvundet fra samfundet.

Så tænker man, ok sådan et fantastisk menneske må alle da kunne lide. Sandheden er, at denne person altid vil få fjender. Ikke indenfor jødiske cirkler, da dette ideal er grunden til at man nu engang er jøde. Men udenfor kredser ulvene og ondskaben som vil ødelægge skønheden og menneskeligheden.

Men når problemerne hober sig op, så er det menneskernes tur til at stå frem og holde skjoldet for dem som bliver forfulgt, give stemme til dem som bliver holdt udenfor og OPLYSE korruptionen i samfundet.

Sådan er menneskeligheden, humanismen i dagens Danmark, og vi er få som står der og holder fanen for menneskelighed højt, for det kræver virkelig at man er stærk som David.

Men selv David faldt i, han giftede sig med Batseba, og avlede Salomon, heksekongen. Så selv for de smukkeste mennesker, det mest udvalgte, er syndefaldet indenfor rækkevidde. Det skal vi huske, mennesker, at dydens sti er smal, og kun med den største omtanke og filosoferen kan vi gå på den lille undseelige sti. Men går vi ikke den sti, så vil de stærke trampe på de svage, og de onde overtage verden. Det er virkeligheden, specielt i disse dage, hvor humanismen er en lille svag flamme, som kun næres af de allerstærkeste.

G-d og g-derne bevare Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.