Orden og positiv samling

i Topnyheder af

Det her med at enes er en mega svær ting. Jeg tror, at en af grundende til, at jeg har så stor succes som blogger, er, at jeg er pædagog også.

Jeg har arbejdet mange år i dus og som handicaphjælper for børn.

Det gør, at man træner sine evner som formidler af konflikter og bliver god til, på en god måde, at få ungerne til at enes fremfor at slås hele tiden.

Dansk politik er en DUS, og det er PRÆCIS de samme mekanismer, der er på spil. De forskellige partier bliver konstant uvenner, og hvis der ikke er en pædagog til at forsøge at få alle til at enes, så ender det med at alle bliver uvenner. I sidste ende skaber det et samfund, hvor de stærke tryner de svage.

Jeg kan huske, at da jeg startede i DUS´en første gang, der fik jeg ellers den allerværste opgave, en klasse der var kørt helt, helt, helt af sporet.

I klassen, der var det sådan, at der var et helt klart hieraki, og kongen eller tyrannen, styrede det hele. De andre børn var bange for ham, og gjorde alt for ham. I skulle se, hvordan han kommanderede rundt med de små unger.

Der gik jeg så ind og skabte orden. Jeg lavede et system som i sin enkelhed gik ud på, at man ikke måtte overtræde den mest gængse regel, som alle er enig om; man måtte ikke bande. Så fik man først et gult kort og så et rødt kort, hvis man bandede to gange. Så var det udenfor i ti minutter.

På samme måde er det danske samfund for tiden utrolig splittet på kryds og tværs, der er små tyrannier her og der, og så er der filosoffen, som skal forsøge at skabe enhed og samling.

Det er HELT de samme mekanismer, bortset fra, at jeg ikke har muligheden for at sende folk udenfor i ti minutter. Det havde været nemmere, hvis jeg havde den mulighed, men det har jeg altså ikke. Så må jeg jo arbejde med at skælde lidt ud engang imellem, og sætte nogle klare men fair rammer.

Det er det som bliver min opgave fremadrettet. At skabe samling, sammenhold og få nedbrudt de ofte negative strukturerer som følger af, at man bare slås hele tiden.

Så, det var min nytårstale. Hvis i ikke opfører jeg ordentligt, så er det udenfor i ti minutter 🙂 Spøg til side, det vigtige er selvfølgelig, at vi finder ind til en fælles platform, kan løse vores problemer med dialog og dermed skaber en positiv fremdrift i samfundet.

G-d og g-derne bevare Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.