Trump

i Topnyheder af

Landet bliver mere og mere splittet, vi er ved nå til “Trump” tilstande, altså en situation, hvor vi allesammen er meget uenige om forskellige ting.

Her er det så ufattelig vigtigt, at de offentlige medier formår at leve op til de forpligtelser som offentlige medier har, altså skabe bro imellem folks uenigheder og gå ind på de sociale mediers præmisser, og forsøge at give vores demokrati ilt.

Nu har jeg brokket mig i mange år, fordi jeg oplevede, at det var en fare vi skulle undgå.

Jeg mener nu, med de forlig jeg har været med til at redde ind over midten i dansk politik, at det også er ved at lykkes.

Vi er uenige om mange ting, men de offentlige medier er til stede i vores konflikter og forsøger at formidle kompromisser og samtale.

Vi skal ikke glemme højskolen er mit vigtigste pejlemærke, at Grundvig lagde en plan, som vi kan følge.

Så på en måde håber jeg, at offentligheden oplever at der rent faktisk bliver leveret kvalitetsjournalistik til borgerne. Så at tingene ikke skrider ud i Trump tilstande.

Det er vel, forsåvidt, positivt, at vi har fundet en model, som gør, at vi kan enes, og tingene ikke kører af sporet. Det er ret heftige konflikter som har luret, og som vi er kommet nogenlunde hen over. Landbrugsreformen, og nu forhåbentlig også en skovreform som kan ende med et bredt flertal i folketinget. Kan man skabe et bredt flertal, så er det utrolig vigtigt for samfundet, og det er da efterhånden også noget, som er en reel mulighed.

Seriøsiteten fra os mediers side er her, at vi leverer en sober, ordentlig, kritisk journalistik, som peger konstruktivt fremad. Så er der håb for vores lille land.

Jeg ved godt, at det ikke er så glittet når TV Frihed, kommer ud, men vi lytter, og vi kommer ydmygt ud til folk, for at give dem en stemme.

Det er vejen frem, hvis vores demokrati også skal udvikle sig i den medievirkelighed vi har i dag, og det er altså utrolig vigtigt at vi IKKE ender i Trump tilstande, men fortsætter med at lytte til hinanden og være åbne omkring de udfordringer vi har.

G-d og g-derne bevare Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.