Inger Støjberg

i Topnyheder af

Der er mange som mener, at Støjberg og Thulesen Dahl er i gang med at lave et nyt parti. Det skal jeg lige sige, at det ved jeg faktisk ikke om de gør, så man kan kun spekulere på den mulige fremtid et sådant parti kunne have, uden at vide det med sikkerhed.

Men HVIS NU, at de to politikere lavede et nyt parti. Hvordan ville det så skubbe til magtfordelingen?

For det første, så sætter det den demokratiske islamkritik stærkt på højrefløjen igen. Jeg mødte Støjberg til et grundlovsmøde for et års tid siden, og snakkede lidt med hende. Min oplevelse er, at hun står ekstremt stærkt på dette politiske standpunkt. Hun ved hvad der er sket, hun er virkelig inde i alle de forskellige facetter af diskussionen, og hun føler noget omkring det.

Det er der ikke andre der gør på højrefløjen lige nu. Lige nu, er det venstrefløjen som fører på den demokratiske islamkritik. SF står virkelig stærkt på dette parameter og Socialdemokratiet har virkelig også nogle stærke profiler på dette politiske standpunkt.

Uanset hvordan man vender og drejer det, så er den demokratiske kritik af islam en vinder. Det skaber, konstant debat og vi på den demokratiske side vinder altid. Senest ved Paludans demonstration i Sverige. Vi vinder altid debatten.

Så med så stærk en profil på højrefløjen, som virkelig chipper ind her, så har venstrefløjen ikke længere monopol på dette politiske standpunkt.

Hvor meget kan det så trække i forhold til højrefløjsvælgerne?

Det er ganske enkelt ikke til at sige. Nu er højrefløjen jo meget optaget af frihed, så der vil være mange vælgere som køber ind på disse ideer. Omvendt, så har det været svært for Venstre, DF og Liberal Alliance at skabe nogen reel fremdrift i forhold til at løse problemerne. Løkke lavede en del i kulisserne, ligesom Mette Frederiksen gør, laver om på vores sikkerheds apparat, finetuner det og gør det stærkere. Det er derfor vi klarer os så meget bedre i Danmark end i Sverige.

Men der er ikke rigtig sket det store mht. repatrieringer, som jo reelt er den mønt partierne bliver vurderet på. Hverken for Løkke eller Frederiksen har det været noget man for alvor er kommet igennem med. For Frederiksen, har der været katastrofen med islamisk stat børnene, så hun er endnu mere presset end Løkke. Men det er lykkes at få en lejr op og stå i Afrika, så det kan vise sig at være en vinderstrategi, det håber jeg virkelig for Frederiksen. Jeg under hende det held og den succes.

Men altså Støjberg vil rokke ved den interne magtfordeling på højrefløjen og med den mere jordnære del af DF med på vognen, vil hun kunne trække mange stemmer blandt alle de mindre bemidlede rundt omkring i landet, som lider under migrationen. De svage og udsatte. Dem er der, desværre mange af, og de stemmer.

Nu må vi se, jeg vil lige sige, at jeg ikke foretrækker nogen partier eller ledere, det lader jeg op til vælgerne at bestemme, men jeg er ret optaget af den demokratiske islamkritik, så det er virkelig glædeligt, at der kommer mere vind i det sejl.

G-d og g-derne bevare Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.