Lokale medier

i Topnyheder af

Nu kører debatten ang. medieforliget endelig. Godt det kom ud af de lukkede rum, som det ellers har været indtil nu.

Jeg har været bannerfører for regionale medier. Jeg har selv en lokaltv station, og går op i, at skabe debat her i Nordjylland.

Der er mange som mener, at der ikke er nogle nyheder i provinsen.

Det er min erfaring, som publicist, at det passer simpelthen ikke. Der er masser som ligger og gemmer sig under overfladen. Problemet er, at de regionale medier er så indspiste med magten, at de nyheder som BURDE komme frem. For eksempel en pædofili infestering i Vest og Nord/nordjylland, har fået lov til at forblive i eksistens i rigtig mange år. Fordi det lokale dagblad er direkte i seng med borgmesteren, er hvad jeg har fået fortalt.

Så er der alle de her miljøhistorier som kommer fra Nordjylland. Nordjylland er, traditionelt, et af de områder, hvor man har været længst fremme med eksperimenter omkring skovbrug og biodiversitet. Det er der bare ingen der ved, fordi der ingen landsdækkende kvalitetsmedier som er til stede i Nordjylland. Der er også rigtig meget power to x heroppe.

Vi har Livø, som er et af de mest interessante steder i Danmark mht. diskussionen af balance imellem kultur, natur og forretning og meget andet.

Med andre ord, der er masser af interessante historier som klart overholder nyhedskriterierne, som aldrig bliver fortalt, fordi ingen kan fortælle disse historier.

Se bare TV Frihed, og det er i sig selv et bevis.

Når så der ER et solidt og interessant regionalt medie, så blomstrer egnen pludselig op, der bliver stillet spørgsmålstegn ved korruption og meget andet.

Problemet er, at der ganske enkelt ingen kvalitet er i medierne heroppe generelt.

Så tænker kulturministeren på, at skubbe lidt flere penge over til TV 2 Nord for eksempel. Konsekvensen ved det vil være, at vi får flere programmer som “Mogens kom forbi”, hvor en ellers hyggelig mand kommer forbi og snakker med folk. Fint nok, det er ok, men det skaber ingen udvikling i medierne.

Hvis kulturministeren gerne vil skabe bedre og mere solide regionale medier, så bliver hun nødt til, at støtte medier som TV Frihed.

Hvordan gør hun så det?

Det gør hun ved at skabe en FLEKSIBEL pulje, som kan tilgås af regionale medier. Ikke nødvendigvis en kun en opstartshjælp, men en pulje som man kan få til driftstilskud. Det koster mange penge at drive medier. Så der skal være en pulje som er seriøs.

Så kan de lokale talenter, som IKKE er fedtet ind i magten få en mulighed for at udfordre magten.

Ja, det er ikke sjovt at blive udfordret Ane Halsboe-Jørgensen. Jeg ved det, for jeg har selv lige udfordret dig, men det er forudsætningen for frie medier, at staten kan RUMME den udfordring som ligger i, at give plads til den vigtige oplysning som et godt medie skal levere.

Det er ikke nemt, og når man har en hel hær af bureaukrater, som ikke bryder som om at blive udfordret, men gerne vil bestemme. Så er det ikke nemt.

Så med andre ord, det kræver også en eller anden form for kulturændring på embedsmandsniveau.

Jeg er selv vokset op med skarpe, udfordrende medier. Først på RUC, derefter på Månedsbladet PRESS, og det er der brug for i provinsen.

For helt ærligt Ane, er det ikke godt, at man nu kan være mere sikker som forældre, fordi TV Frihed har optrevlet en lang række pædofilisager?

Det er det man får ud af solide, kvalitetsbevidste regionale medier. Mere sikkerhed for ens unge, et mindre korrupt bystyre (Aalborg) og generelt bedre forhold for de lokale ideer som er i ens region.

Det kræver, at man accepterer, at vi laver noget, som er kontroversielt. Men jeg mener faktisk, at det jeg laver, var aldrig sket uden statsstøtte. Der er simpelthen ikke penge nok i, at lave regionale medier. De penge der så er, går til de medier, som er fedtet ind i magten.

Så en FLEKSIBEL ordning de regionale medier kan byde ind på. En kuvøse ordning for nye regionale medier. Så er der en god chance for, at vi kan skabe mere oplysning og folkeoplysning ikke kun i København, men også i Nordjylland, Sønderjylland, Midtjylland, Bornholm osv.

Der er historier der ikke har været fortalt i generationer, er min erfaring. De historier bliver nu fortalt i Nordjylland, til gavn for ikke bare Nordjylland, men resten af Danmark.

G-d og g-derne bevare Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.