I skovens dybe, stille ro

i Topnyheder af

Kan man teoretisere over lokale medier?

Ja, det kan man selvfølgelig, og jeg er, for the record, meget inspireret af lokalhistorisk teori. Da jeg studerede på RUC viste min vejleder mig en teknik, som i sin enkelhed var defineret ved begrebet “grav hvor du står”. Ideen er, at man kan, uanset hvor man er, kan grave ned, og så finde lokalhistorie. Der er historier alle vegne.

Det har jeg så kombineret med “new journalism” som jeg oplevede i min praktik på PRESS. Der lavede mange af journalisterne fantastiske artikler idet de TOG UD til de mennesker som artiklen omhandlede. Jeg kan huske, at en af journalisterne levede med de hjemløse i lang tid, for at forsøge at forstå de hjemløse. En anden flyttede ud i en ghetto, og lavede en fantastisk fotocollage.

Det samme jeg forsøgt, at tage ud til de mennesker som er her i Nordjylland, og dokumentere deres forhold på deres egne præmisser.

Det skaber sådan en udsyret fjernsynsoplevelse af, på den ene side et absurd højt journalistisk niveau, idet jeg virkelig får nogle gode interview ud af det, og så samtidig en absurd amatørisme, idet mine ressourcer er så få, at det, ærlig talt, ser lidt hjemmelavet ud.

Det er denne kontrast imellem det amatøragtige og det sublime journalistiske, som, efter min mening, skaber en helt ny genre. Lokal journalistikken.

Når det lokale møder det globale, eller møder det nationale.

Hvis det lykkes, at få flere ressourcer, så vil produktionskvaliteten også stige. Spørgsmålet er bare om det er meningsfuldt. Måske skal det bare være lidt amatøragtigt i produktionskvalitet?

Men, hvis staten investerer mere i lokalmedier, vil produktionskvaliteten stige, og så vil de lokale historier komme mere frem.

Det er et valg, måske skal vi grave mere hvor vi står, for derigennem at lære mere om os selv, og lære mere om landet generelt.

Der er faktisk virkelig smukke skove her i Nordjylland, med alle mulige spændende ideer omkring biodiversitet. Her findes skovens dybe, stille ro og det er noget resten af Danmark fortjener at kende til.

G-d og g-derne bevare Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.