Blå blok

i Topnyheder af

Nu er der 1 1/2 år til næste valg, og det er dags at diskutere, hvordan højrefløjen får skabt så meget sammenhold, at det er troværdigt for vælgerne at stemme på blå blok.

For det første, så er blå blok langt mere fragmenteret end sidste omgang under Løkke. Under Løkke var forhandlingen primært imellem DF og Venstre, så fungerede tingene.

Men under Pape eller Ellemann, så skal en ny leder forholde sig til ikke bare et formindsket DF men også Nye Borgerlige.

Det betyder, at de diskussioner som kører imellem partierne skal klappes af, før et valg. Hvordan gør man det? Man gør det ved, at skabe nogle seriøse ideer og konstruktive løsninger på de forskellige partiers politik.

Et af de sværeste diskussionsområder er den grønne omstilling. Konservative er faktisk meget optaget af miljø spørgsmål, og har arbejdet en del med det. Senest med Mærsks omstilling til Power to x. Omvendt er LA og Nye borgerlige meget optaget af atomkraft.

Det kunne blive en konflikt internt indenfor den borgerlige lejr, og det kunne skabe konflikter i samarbejdet hen over midten.

Derfor har min ide været, at vi skaber et kompromis, som gør at vi både kan arbejde med den grønne omstilling OG atomkraft.

Det gør vi ved skabe de nye atomkraftværker, og så bruge værkerne til at skabe biofuels. På den måde, vil vi simpelthen kunne blive en førende biofuelproducent. Der vil nok være en del, som vil være lidt skeptiske overfor den model. Men det vil løse et problem indenfor den borgerlige lejr, før det begynder at skabe for meget splid. Så det kan i lige overveje.

Et andet område, som vi også skal forholde os til, er økonomi. Dansk økonomi bliver sværere og sværere ramt af den internationale krise, som verden er kastet ud i i Ukraine krisen. Her skal højrefløjen være parate til at kunne sige; vi har en god ide til, hvordan vi kan løse den økonomiske krise.

Det siger sig selv, at sparsommelighed og evnen til at sætte penge til side er et aktiv. Men bottom line, så skabes værdi til fællesskabet igennem produktion. Når F.L. Schmidt sælger sine fabrikker til udlandet, så lider den danske økonomi. Så slagordet; MADE IN DENMARK, kunne være et godt motto til valget. Det betyder ikke, at vi ikke går ind for frihandel. Der er ingen modsætning imellem at satse på at anerkende dansk produktion og så at handle på et åbent, frit marked. De to ting hænger fint sammen. (også teoretisk)

Mht. Islamkritik. Så bliver det svært at slå det som Socialdemokratiet har formået, de er virkelig kommet langt. Men det er nu engang den bundne opgave.

Til sidst er der yderligere at sige; vi kan jo godt være menneskelige i forhold til socialsystemet. Socialsystemet trænger virkelig til en reform. Det vender den tunge ende nedad, det går for meget ud over det svage. Det betyder ikke, at folk som godt kan tage et arbejde ikke skal gøre det, men hjemløse står af gode grunde ikke til rådighed for arbejdsmarkedet.

G-d og g-derne bevare Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.