Medieudspillet

i Topnyheder af

Så er det nye medieforlig kommet til verden, og på den ene side elsker jeg det, på den anden side, så synes jeg, at det er alt, alt, alt for uambitiøst.

Jeg ved godt, at det med ændre på magtens strukturer er dødhamrende svært, så derfor forstår jeg godt, at det nemt bliver noget med at flytte to kroner den ene vej, og så derefter tre kroner den anden vej.

Men helt ærligt, det store spørgsmål jeg sidder tilbage med, er, hvordan i alverden opfylder vi de målsætninger som medieudspillet lægger op til?

For målsætningerne er virkelig flotte, og de burde gøre alle medier med respekt for sig selv stolte og gøre at de forsøger at stræbe mere imod oplysning og kritik af magten.

For det er det som står i medieudspillet, og det er jeg 110% procent enig i. Jeg praktiserer det selv, og ville ønske at andre medier ville gå ligeså meget til stålet som jeg gør. Turde hvor andre tier, osv.

IDEALERNE er vi, heldigvis, enige i. Det rammer i øvrigt en tyk pæl igennem alle de kritiske røster, som mener, at medierne er købt at politikerne. Det er de faktisk ikke. Politikerne vil GERNE have, at medierne er mere kritiske overfor det de gør.

Så, det er jo et sundhedstegn.

Problemet er bare, at når vi så har de her mega irriterende kritiske medier. Mit eget inklusive, som har kritisere Slots og kulturstyrelsen sønder og sammen, så bliver der faktisk længere til tilfredsheden. I stedet for, at se det at vi medier kritiserer Slots og kulturstyrelsen for ikke at gøre tilstrækkelig ud af deres revisorpligt overfor DR, så burde Slots og kulturstyrelsen, ærlig talt, være imponeret over, at vi medier rent faktisk gør vores arbejde, som vi er blevet betalt for, og så se det som et udtryk for, at vi er på pletten.

For det her med irriterende, kritiske medier er faktisk, at de er irriterende, skarpe, analytiske, undersøgende, hvilket er et reelt sundhedstegn for vores samfund.

Så, det er min kritik, tag den medicin selv, i jeres eget administrative apparat først, for det er forudsætningen for, at de medier som staten kommer til at råde over, bliver opdraget til, at være kritiske.

Lige nu får man på puklen, hvis man kritiserer staten. Det er i hvert fald min erfaring.

Når jeg kritiserer andre medier, staten eller lignende. Så er det faktisk ikke for at få opmærksomhed, så er det for at opfylde den idé som er med journalistik.

Så, mit forslag er, start med at tage medicinen selv. Opdrag JER SELV i administrationen til at behandle de medier som er kritiske med den største respekt, og de medier som er ukritiske og følgagtige med mindst respekt, så kommer det helt af sig selv.

G-d og g-derne bevare Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.