Hanne og Martin

i Topnyheder af

Da jeg trådte min første journalistsko i København, på min praktikplads på Månedsblandet PRESS var noget af det som inspirerede mig allermest; den sociale journalistik. Journalisterne tog, frygtløst ud til de svageste, og dækkede både deres afsind og armod.

Vi var knyttet til et fotostudie, som tog de mest fantastiske billeder jeg har set af landets fattige.

Inspireret af blandt andet dette; den sociale journalistik, er jeg begyndt at dække de svages forhold her i Nordjylland. I mellemtiden har jeg været handicaphjælper og pædagogmedhjælper på en social institution, så jeg kender efterhånden forholdene for landets svageste.

At tage derud, er som at komme til en hel anden verden end den man er vant til som almindelig leverpostejsdansker i middelklassen, eller hvad det er jeg er.

De svage i Danmark er overladt til et system som, for manges vedkommende er en helvede. Vi TROR, at vi har et system som bare hjælper og har styr på tingene. Et system med mennesker med hjerte.

Men det er langt fra sådan alle steder. Jeg har været vidne til rå og barske forhold for de svage, og jeg giver ikke op.

For selvom det at dykke ned i de konflikter de svageste har er hårdt og brutalt, for det er det. Så er det der de stærkeste mennesker skal være, efter min mening.

De svage har brug for at vi er der. Ikke for at tage os af dem hele tiden, men for at bakke dem op, når de møder modstand de ikke kan klare.

For det er meget lidt de kan klare, de allersvageste. Og i vores iver for at se udelukkende migranter som svage, så har helt glemt Hanne og Martin.

G-d og g-derne bevare Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.