Socialrealismen

i Ikke kategoriseret af

Socialrealismen, var en journalistisk genre, som var meget på mode for 20 – 30 år siden, da jeg startede som journalist. Det var før reality tv, og endeløse tv programmer med det ene selvrealiserende husprojekt efter det andet.

Det var dengang, hvor journalistik havde en samfundsmæssig funktion, støttede de svage og var deres vagthund.

I dag er det vigtigere at sidde og snakke EU med en eller anden ping, for at “ophæve” forsvarsforbeholdet. Ok, debat er selvfølgelig vigtigt. Men hvad med de svage mennesker, vi har efterladt på bunden af samfundet, som jo stadig er der, også herefter at de er gået af mode?

Hanne, en vidunderlig stærk dame, som jeg lige har snakket med, som har tre handicappede børn, sagde at journalisterne er forsvundet. I gamle dage gjorde de ellers en stor forskel. Der var en institution, som var blevet lukket, fordi en journalist var gået under cover på institutionen, og havde afsløret de forfærdelige forhold de udsatte levede under der.

Rigtige udsatte, ikke bare noget som vi siger, for at få et eller andet projekt til at køre.

Er vi journalister blevet for lade og ligeglade med dem, som vi egentlig har et ansvar for? Og hvad har det af konsekvenser for de svage, fattige mennesker, at de pludselig ikke er på mode mere?

Svaret blæser i vinden, og de svage efterlades, uden støtte, på perronen, fordi de ikke er på mode mere.

G-d og g-derne bevare Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.