Minkskandalen

i Ikke kategoriseret af

Så er minkskandalen ellers kørende for fuld udblæsning. Jeg kan huske dengang skandalen, gik i gang. Der var jeg rent faktisk en af de få, som forsøgte at hjælpe minkavlerne så godt jeg kunne. De fleste andre, de kiggede den anden vej.

Det er måske værd at huske lidt på, hvem var der, og stod op for de stakkels avlere, da deres levebrød blev taget ud af munden på dem, og hvem plejede bare deres egne hyppekartofler.

En lidt dybere og mere politisk lære, man kan drage af miseren, er det her med at lyve. Det må man ikke. Det kan godt være, at det er blevet meget på mode med spindoktorer osv, men en politiker er rent faktisk forpligtet overfor sandheden og det er embedsmændene også, eller kan de ryge bag tremmer.

Men politisk set, så synes jeg, efterhånden, at man kan se et vist mønster. Lige når en ny statsminister kommer til, så er faren for at lave fejl størst. Lars Løkke fumlede rundt med migranterne som vandrede op af motorvejene og Mette Frederiksen fumlede, eller det der er værre, med minksagen.

Så lærer statsministrene af det, men det er faktisk for sent. For så store fejltrin er ekstremt svære at komme sig over.

Det er en lære, som den næste statsminister måske kan drage af minksagen. Pas nu på i den første del af ministertiden. At komme op på den store klinge, er faktisk virkelig svært.

Man kan se hvordan Anders Fogh gjorde det ret suverænt, han havde det hele forberedt fra start af. Alt var planlagt, til mindste detalje.

Har Søren Pape og Elleman en plan?

Det store problem bliver jo, at række ud over højrefløjen. Hvis det ikke lykkes, så bliver det en svær regeringstid.

Men altså, vær varsom den første tid i regeringsperioden, det er der fejlene typisk sker.

G-d og g-derne bevare Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.