De platoniske idealer

i Topnyheder af

Verden er ved at gå at lave, politiet går ikke længere op i at overholde loven, politikerne viser vist heller ikke den store engagement i rethaverisk opførsel, vores institutioner er ved at være så dårlige, at det ender med unge mennesker skyder om sig til højre og venstre.

Hvad er problemet?

Problemet er manglende integritet. Jeg ved godt, at det gør ondt at sige og høre, men det er altså det, der er problemet.

Jeg har arbejdet en del på min platoniske fortolkning af kærlighed, og den store kontrast imellem det billede Platon maler af en verden som er ufattelig smuk, og den virkelighed vi lever i, er meget afslørende for hvad vi har rodet os ud i.

Platon levede i en tid, som mindede meget om den tid vi lever i. Alting gik i forfald rent moralsk. Platons svar på denne udfordring var dels at idealisere Sparta, hvilket ikke var helt korrekt, Sparta havde sine negative sider, og så at male DET MODSATTE af den han levede i.

Al Platons idealisme, som er så smuk, at vi nok aldrig når at tangere det i den menneskelige historie, var inspireret af det moralske forfald han så omkring sig. Det var et oprør imod den manglende integritet han levede i og med.

Han forsøgte at redde sin by Athen, ligesom jeg forsøger at redde min nation Danmark.

Derfor er svaret også ret klart, den eneste vej vi har ud af de problemer vi har, som eskalerer lige for tiden er at forsøge at vende båden. I stedet for at blive mere og mere bundkorrupte og miste vores etik, så skal vi, hvis vi vil redde nationen, gå den anden vej.

Genfinde vores integritet. Blive bedre på at passe på vores svageste, MENE det, kæmpe for en verden, hvor vi er ærlige, sande for derigennem at blive ordentlige mennesker.

At gøre det, er ufattelig svært. Jeg har selv lige været nogle socialpædagogiske sager igennem, som virkelig er hele udenfor nummer. Institutionerne heroppe i Nordjylland har nogle virkelig slemme problemer og nogle af samfundene er korrumperet til ukendelighed.

Men det er altså ikke nok med én Asger Trier, der skal flere til. Folk som tager sit pædagogiske harnisk på, og kæmper for, at systemet kommer til at virke igen.

Jeg ved ikke, om man for alvor kunne institutionalisere det. Men det handler reelt ikke om penge. Det handler om, at man er parate til at tage de slåskampe med systemet, som skal til, for at ændre på systemets virkemåde.

Det kan lade sig gøre, det er min kamp imod pædofili heroppe i Nordjylland et godt eksempel på. Ok, jeg har nogle fantastiske allierede, dygtige, stærke mennesker, som også kæmper for, at de svageste i samfundet beskyttes.

Så, det er ikke noget man kan gøre alene. Men det er netop pointen, det skal være noget vi gør sammen, men det kræver altså at vi står op morgenen og tænker på, hvad vi kan gøre af godt for verden, fremfor at spekulere på, hvad vi kan få ud af systemet, så at vi kan få en bedre bil eller flere penge i kassen.

Det kræver, at vi går op i samfundets idealer.

G-d og g-derne bevare Danmark.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.