Den danske kærlighed

i Topnyheder af

Jeg har lige noget, som jeg skal have afleveret her på falderebet til en giga valgkamp.

Jeg har været nogle mega god samtaler med to spændende tænkere igennem. Den ene er hr. Ole Bjerg, som har skrevet en fantastisk bog om det at være mand. Den anden var fr. Pia Grandjean, som har skrevet en rigtig femikrimi.

Her I Nordjylland er vi endnu ikke blevet helt ramt af den woke bølge, som er skyllet over København med 117 køn og meget dystre kampe imellem hr. og fr.

Det fantastiske ved de to snakke var, at vi, heldigvis, synes at være nogenlunde enige.

Vi vil fra Ole og min side kvittere fr. Grandjean, og hendes feminisme som undersøger og diskuterer søstersolidariteten. Det kan vi virkelig se, er en vigtig ting for kvinder. Ligesom vi mænd er optaget af broderskaber og mandegrupper. Så fint.

Evnen og engagementet i at finde hinanden, så at vi netop ikke ender i skyttekrige, men kan finde ud af at bruge hinandens styrker. Det er noget jeg snakkede en del om Ole om.

Kan vi nå til et sted, hvor vi netop kan anerkende hinandens styrker og bruge etikken også i forhold til hinanden. Så håber vi på, at vi kan finde en mere jysk version af kønsdebatten. Så at vi ikke ender i statsstyret 117 køn og sprogpoliti i kommunen.

Måske er det sådan, at vi ved, vi mænd, at vi kan ikke undvære kvinder. Men måske skal kvinder tænke over, at de heller ikke undvære mænd. Det er noget som er en helt spontan ting, som kommer fra sjælen, for at bruge K.E. Løgstrups ord.

Denne spontane livsytring i forhold til at være mand, og spontane livsytring til at være kvinde er noget som kan være sundt og positivt for både mand og kvinde.

Ikke ende i skyttegravskrig, men skabe sunde, gode og harmoniske forhold. Forhold som også kan tåle tidens tand og de udfordringer vi som mennesker udsættes for.

Deri den etiske fordring.

Så, det kommer der også en samtale med her snart.

G-d og g-derne bevare Danmark og den danske kærlighed.

Skriv et svar

Din email vil ikke være offentlig.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.